TV

"Moderna porodica" prestaje sa emitovanjem nakon 11 sezona

"Moderna porodica" prestaje sa emitovanjem nakon 11 sezona
Foto: N.N. | "Moderna porodica" prestaje sa emitovanjem nakon 11 sezona

Iako se pričalo da će deseta sezona biti posljednja, obožavaoci humoristične serije "Moderna porodica" će biti sretni, ali istovremeno i tužni, viješću da će dobiti još jednu, posljednju sezonu, prenosi Hollywood Reporter.

Zvijezde serije Džuli Boven, Taj Barel, Džesi Tajler Ferguson, Ed Onil, Erik Stonestrit i Sofija Vergara potpisali su ugovore s televizijskom kućom ABC za 11. sezonu koja će se emitovati u 2019./2020.

Autori serije su Stiven Levitan (56) i Kristofer Lojd (58).

"Stvorili su jednu od najznačajnijih i najpoznatijih komedija u istoriji televizije. U posljednjoj sezoni biće važnih događaja koje svaki fan serije neće htjeti propustiti" rekla je Kari Burke s ABC-ja. Levitan još nije siguran koliko će sezona imati epizoda, ali zna da ih neće biti 20 i više.

Tokom deset sezona "Moderna porodica" osvojila je čak 22 Emija, a seriju u SAD-u prosječno gleda čak pet miliona ljudi sedmično. Kritičari širom svijeta su hvalili "Modernu porodicu" zbog humora i odabira likova. Uspoređivali su ju s mnogim humorističnim serijama poput "Prijatelja" i "Cosby Showa".

Dok su snimali desetu sezonu, producenti su razljutili obožavatelje serije jer su najavili smrt "značajnog lika" koja će ostaviti dugotrajne posljedice, a ispostavilo se da je riječ o DeDe Pritšet, bivšoj supruzi Džeja Prišea, odnosno majki Kler Danfi i Mičela Prišea.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije