TV

Ekranizacija slikovnice nagrađivane Eme Jarlet na Netflixu

Ekranizacija slikovnice nagrađivane Eme Jarlet na Netflixu
Foto: Twitter / Printscreen | Ekranizacija slikovnice nagrađivane Eme Jarlet na Netflixu

​Za sve ljubitelje crtića na Netflixu, 2. februara stiže DreamWorksov fantastični animirani film "Orion i Mrak", adaptacija istoimene slikovnice Eme Jarlet.

Film "Orion i Mrak" premijerno je prikazan 27. januarau u Netflixovom pozorištu Tudum u Holivudu, a na Netflixu će biti dostupan od 2. februara, stoji u najavi.

Režiser animiranog filma je Šon Karmac, a scenarista Čarli Kaufman koji je napisao scenario i za "Vječni sjaj blistavog uma". Džejkob Trembli posudiće glas Orionu, a velikom Mraku, Pol Volter Hauzer.

Ema Jarlet, autorka priče o Orionu, britanska je višestruko nagrađivana autorka, ilustrator i dizajner.

Glavni junak njene priče - Orion - čini se poput svakog prosječnog osnovnoškolca: stidljiv je, skroman i tajno zaljubljen. Ali, u isto je vrijeme i potpuno obuzet iracionalnim strahovima. Boji se čudovišta, osa, oluje, okeana, ubojitih klovnova s oluka, pa čak i pada s litice... Najviše od svega boji se mraka.

Iako Orion promišlja o svim mogućim načinima kako se riješiti straha (htio je jesti puno mrkve da bolje vidi u mraku, zarobiti Sunce, obojiti sobu neonskom bojom...), ništa od toga mu neće pomoći sve dok ga jedne večeri ne posjeti njegov najveći strah - Mrak - i odvede ga na vožnju toboganom oko svijeta kako bi mu dokazao da se noću nema čega bojati.

Emina najprodavanija serija slikovnica ona je o nestašnom čudovištu Gricku za koju je osvojila brojne nagrade i priznanja. "Gricko: Čudovište koje gricka knjige" i "Gricko: Lov na knjige", a tu su i "Grozomorova gozba" te "Kralj lav", prenosi "Tportal".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije