TV

HRT emitovao regionalni kino-hit (VIDEO)

HRT emitovao regionalni kino-hit (VIDEO)
Foto: Screenshot / HRT | HRT emitovao regionalni kino-hit (VIDEO)

Početkom januara Hrvatska radio-televizija (HRT) je emitovao regionalni kino-hit, film "Ljeto kada sam naučila letjeti".

Film je toliko oduševio gledatelje da se i danas na društvenim mrežama mogu pronaći oduševljeni komentari, a mnogi su mahnito tražili i kada će biti repriza, ali i gdje film mogu pogledati opet (HRTi).

"Plakala sam i smijala se - kakav film", "Davno sam pogledao nešto ljepše", "Kako pozitivna i lijepa priča", "Vratilo me u djetinjstvo", samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

"Ljeto kada sam naučila letjeti" priča je o odrastanju prema istoimenom romanu Jasminke Petrović.

Rađen je u srpsko-hrvatskoj koprodukciji. U glavnim su ulogama Klara Hrvanović, Olga Odanović, Snježana Sinovčić, Žarko Laušević, Frano Lasić, Luka Bajto i Ema Kereta Rogić. Režiju potpisuje Radivoje Andrić.

Priča ide ovako:

Pred dvanaestogodišnjom je Sofijom dosadno ljetovanje s dvije bake. Jedna je njezina, s kojom dolazi iz Beograda, a druga je bakina sestra s Hvara koju će Sofija tek upoznati - obiteljske su veze prekinute i treba ih obnoviti. Grozno ljetovanje bez interneta, s dvije starice će idilični jadranski otok, prvi poljubac, mirenje porodice, ali i suočavanje s tugom pretvoriti u neprocjenjivo i nezaboravno iskustvo.

Film je sniman u Jelsi i Starom Gradu na Hvaru, a Stari Grad je zbog toga uvršten u evropski izbor za najbolju lokaciju za snimanje 2022. godine. Ljeto kada sam odlučila letjeti sniman je u septembru i oktobru 2020. u sklopu programa poticaja Filming in Croatia. Film je u 2022. u kinima pogledalo 33.643 gledalaca te je time bio treći najgledaniji domaći film te godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije