TV

"Igre prijestola" dobijaju "spinof"

"Igre prijestola" dobijaju "spinof"
Foto: Ilustracija | "Igre prijestola" dobijaju "spinof"

Kako se serija "Igra prijestola" bliži svom kraju, planovi o četiri navodna nastavka, smještena u isti univerzum, lagano se konkretizuju.

Iz HBO produkcijske kuće potvrdili su da je koscenarista dva od pomenuta četiri "spinofa" Džordž R.R. Martin, autor romana po kojima je i originalna serija nastala.

Martin je na svom blogu objavio da radi na sve četiri serije "nasljednice" i zaista se sreo sa svih četvoro scenarista: Maksom Borenstinom, Džejn Goldman, Brajanom Helgelandom i Karli Raj.

"On je pričao sa svima, ali smo njima prepustili da odluče da li žele da im se Džordž miješa u pisanje ili ne. Džejn Goldman i Karli Raj su izabrale da rade sa njim", otkrio je Kejsi Blojs, direktor programa na HBO.

Sva četiri koncepta zasnovana su na svijetu koji je Martin stvorio.

"Ne želim da otkrivam detalje, ali scenaristi neće izmišljati nešto što već ne postoji u njegovom univerzumu", dodao je Blojs.

Što se tajminga tiče, Blojs je rekao da nijedan "spinof" neće imati premijeru prije isteka godinu dana od posljednje epizode "Igre prijestola", a još se ne zna kada će ta, osma i posljednja sezona biti emitovana. Priča se i o tome da neće biti gotova sve do 2019. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije