TV

Pratite nas na Google news

Murat Prosçiler: Glas iz crtića kao zlikovac u seriji Elif

Murat Prosçiler: Glas iz crtića kao zlikovac u seriji Elif
Foto: N.N. | Murat Prosçiler: Glas iz crtića kao zlikovac u seriji Elif
PR

Murat Prosçiler tumači ulogu Tarika u najgledanijoj turskoj seriji u BiH "Elif". Kao zlikovac se izvrsno snašao i publika ga je kao takvog zaista prepoznala, ali ovaj glumac često je zapravo lik iz crtića.

Muratova karijera uzlaznom je putanjom krenula kada je 1998. godine posudio glas Spužva Bobu, crtanom liku iz filma koji je imao velik uspjeh na turskom tržištu.

Prije toga bio je relativno malo poznat kazališni glumac.  Nakon Spužve Boba snimio je i ekranizaciju priče o Merlinu, ali i sudjelovao u davanju glasova likovima iz crtića "Pingvini s Madagaskara".

 Murat se pojavio i u nekoliko muzičkih spotova, a i sam je jedno vrijeme pjevao, što ga je preporučilo da zapjeva i u nekim crtićima. Par malih uloga u serijama ostvario je početkom novog stoljeća, ali kulminacija njegovog talenta dogodila se 2015. godine u seriji "20 dakkika".

Nakon toga producenti su mu povjerili glavnu ulogu u 4. sezoni serije "Elif", što je definitivno njegov najveći komercijalni uspjeh do sada.

 Tako je postao intertnacionalno poznat, jer se ova serija emitira u vše od 25 zemalja širom svijeta. Briljira kao zli Tarik kojemu je krhka djevojčica Elif trn u oku i želi spriječiti da se ona pojavi kao jedna od bogatih nasljednica imovine na koju on polaže pravo.

O ovom se glumcu zna jako malo kada je u pitanju njegov privatni život. Iako ima profile na društvenim mrežama, tamo većinom objavljuje fotografije s kolegama ili gdje je sam. Paparazzi nisu imali posla kada je Murat u pitanju, tako da skandalima nije sklon. Kolege tvrde kako je totalna suprotnost liku Tarika, te stoga još više fascinira njegova uvjerljivost.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije