TV

Na OBN-u premijera serije koja je oduševila Norvežane

Na OBN-u premijera serije koja je oduševila Norvežane
Foto: N.N. | Na OBN-u premijera serije koja je oduševila Norvežane

Gledaoci koji sutra od 23 sata budu uz OBN čeka uzbudljiva norveška serija u osam nastavaka “Polubrat“, snimljena prema istoimenom romanu Larsa Saabyea Christensena.

Ova dramatična prijateljska saga donosi istorijski prikaz Evrope u 20. vijeku, događaje koji su promijenili istoriji, ali i uticali na sudbinu jedne porodice. U središtu priče je život porodice Nilsen i dvojice polubraće koji odrastaju tokom Hladnog rata.

Neuspješni filmski scenarist Barnum Nilsen odrasta uz oca, a njegov polubrat Fred u potrazi je za svojim. Braća se sve više udaljavaju, sve dok Fred jednog dana ne nestane bez traga. Prolaze godine, sve dok na Filmskom festivalu u Berlinu 1990. Barnum ne dozna da se Fred vratio. Njegov identitet napokon je otkriven, a polubraća imaju priliku ponovno se zbližiti te spojiti razdvojenu porodicu.

Serija “Polubrat“ nagrađena je 2013. godine na Festivalu audiovizualnih programa, a osvojila je i uglednu norvešku nagradu Golden Screen.

Ovaj norveški TV hit od osam nastavaka gledatelji OBN-a gledaćete od utorka 16. aprila pa sve do četvrtka 26. aprila u večernjem terminu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije