TV

Nagrade za kreativnu umjetnost uvertira za 72. "Emmy"

Nagrade za kreativnu umjetnost uvertira za 72. "Emmy"
Foto: N.N. | Nagrade za kreativnu umjetnost uvertira za 72. "Emmy"

Ceremonija prestižne televizijske nagrade "Emmy" za kreativnu umjetnost koja slavi dostignuća na polju televizije održavaće se tokom cijele tekuće sedmice, zaključno s petkom, a svojevrsna je uvertira za dodjelu "Emmy" nagrada koja će se održati u nedjelju, 20. septembra.

Nagrade će biti predstavljene u nekoliko kategorija, a cilj priznanja je da nagradi najveća dostignuća u polju performansa, pisanja, režije, zvučne realizacije, miksa, kostima, rasvjete i mnogih drugih kategorija.

Višednevna ceremonija dodjele nagrada počela je u ponedjeljak naveče i prve večeri je striming servis "Netflix" dobio najviše priznanja - ukupno njih pet, dok su ga u stopu pratili servisi "National Geographic" i CNN, koji su se okitili sa po tri nagrade.

Tri nagrade koje je CNN dobio su otišle za ostvarenje "Apollo 11", i to za najbolju montažu, zvuk i miks. Ipak, nagradu kojoj se ovaj kanal najviše radovao nije dobio, a to je priznanje za najbolju kinematografiju, što je bivšeg astronauta Baza Kejva ostavilo bez nominacije za "Emmy" nagradu.

Takođe, program kanala A&E "Sajentologija i posljedice" proglašen je za najbolju nefiktivnu seriju, a istu titulu je dobio i serijal "Do Mjeseca i nazad" produkcije HBO.

Svi koji žele da prate dodjelu nagrada "Emmy" za kreativnu umjetnost mogu je uživo pratiti putem internet sajta Emmys.com u večernjim časovima, dok će peta finalna veče dodjele nagrada biti emitovana u petak na kanalu FXX.

Voditeljica Nikol Bajer će biti domaćin svih večeri, a nakon ove ceremonije ući će u istoriju kao prva Afroamerikanka koja je vodila dodjelu i ujedno bila nominovana za najboljeg voditelja rijaliti i takmičarskih programa.

Dodjela "Emmy" kreativnih nagrada je uvertira za veliki spektakl dodjele "Emmy" nagrada, koji će se održati u nedjelju, 20. septembra.

Ovo će biti 72. dodjela ovih prestižnih nagrada, koliko izdanja broji i "Emmy" nagrada za kreativnu umjetnost, a voditelj večeri će biti Džimi Kimel. Kako su uslovi zbog pandemije virusa korona ove godine drugačiji, Kimel će program voditi sa pozornice u "Staples Centera" u Los Anđelesu, dok će kamere biti postavljene ispred svakog nominovanog takmičara koji će biti na različitim krajevima svijeta.

"Netflix" je glavni favorit i na dodjeli "Emmy" nagrada, te predvodi listu sa rekordnih 160 nominacija, dok program produkcije HBO, "Nadzirači", predvodi po broju pojedinačnih nominacija u odnosu na sve ostale serije i programe. Ovaj serijal ima ukupno 26 nominacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije