TV

Pratite nas na Google news

Nagrade za kreativnu umjetnost uvertira za 72. "Emmy"

Nagrade za kreativnu umjetnost uvertira za 72. "Emmy"
Foto: N.N. | Nagrade za kreativnu umjetnost uvertira za 72. "Emmy"
David Jojić

Ceremonija prestižne televizijske nagrade "Emmy" za kreativnu umjetnost koja slavi dostignuća na polju televizije održavaće se tokom cijele tekuće sedmice, zaključno s petkom, a svojevrsna je uvertira za dodjelu "Emmy" nagrada koja će se održati u nedjelju, 20. septembra.

Nagrade će biti predstavljene u nekoliko kategorija, a cilj priznanja je da nagradi najveća dostignuća u polju performansa, pisanja, režije, zvučne realizacije, miksa, kostima, rasvjete i mnogih drugih kategorija.

Višednevna ceremonija dodjele nagrada počela je u ponedjeljak naveče i prve večeri je striming servis "Netflix" dobio najviše priznanja - ukupno njih pet, dok su ga u stopu pratili servisi "National Geographic" i CNN, koji su se okitili sa po tri nagrade.

Tri nagrade koje je CNN dobio su otišle za ostvarenje "Apollo 11", i to za najbolju montažu, zvuk i miks. Ipak, nagradu kojoj se ovaj kanal najviše radovao nije dobio, a to je priznanje za najbolju kinematografiju, što je bivšeg astronauta Baza Kejva ostavilo bez nominacije za "Emmy" nagradu.

Takođe, program kanala A&E "Sajentologija i posljedice" proglašen je za najbolju nefiktivnu seriju, a istu titulu je dobio i serijal "Do Mjeseca i nazad" produkcije HBO.

Svi koji žele da prate dodjelu nagrada "Emmy" za kreativnu umjetnost mogu je uživo pratiti putem internet sajta Emmys.com u večernjim časovima, dok će peta finalna veče dodjele nagrada biti emitovana u petak na kanalu FXX.

Voditeljica Nikol Bajer će biti domaćin svih večeri, a nakon ove ceremonije ući će u istoriju kao prva Afroamerikanka koja je vodila dodjelu i ujedno bila nominovana za najboljeg voditelja rijaliti i takmičarskih programa.

Dodjela "Emmy" kreativnih nagrada je uvertira za veliki spektakl dodjele "Emmy" nagrada, koji će se održati u nedjelju, 20. septembra.

Ovo će biti 72. dodjela ovih prestižnih nagrada, koliko izdanja broji i "Emmy" nagrada za kreativnu umjetnost, a voditelj večeri će biti Džimi Kimel. Kako su uslovi zbog pandemije virusa korona ove godine drugačiji, Kimel će program voditi sa pozornice u "Staples Centera" u Los Anđelesu, dok će kamere biti postavljene ispred svakog nominovanog takmičara koji će biti na različitim krajevima svijeta.

"Netflix" je glavni favorit i na dodjeli "Emmy" nagrada, te predvodi listu sa rekordnih 160 nominacija, dok program produkcije HBO, "Nadzirači", predvodi po broju pojedinačnih nominacija u odnosu na sve ostale serije i programe. Ovaj serijal ima ukupno 26 nominacija.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije