TV

Nova hit serija na TV OBN "Hrabro srce"

Nova hit serija na TV OBN "Hrabro srce"
Foto: N.N. | Nova hit serija na TV OBN "Hrabro srce"

Od ponedjeljka 30.08. umjesto "Halke" koja završava kreće nova premijerna serija "Hrabro srce".

U produkciji Fark filma koji je poznat po fantastičnoj slici i režiji, dolazi drama koja podsjeća na starija turska ostvarenja kada su serije bile stvarna preslika turskog društva.

Glavnu ulogu ostvaruje Onur Tuna, jedan od najzgodnijih turskih glumaca poznat po svom magičnom pogledu kojem žene ne mogu odoljeti. Tri filma u kojima je glumio postigla su zapažen uspjeh, ali je napoznatiji po serijama "Yasak Elma" i "Filinta". Seriju "Hrabro srce" snimio je 2017. godine i ima 71. epizodu.

Ömer živi u malom selu u Istanbulu u kojem svi rade kao ribari. Dok je služio vojsku kao mornar na brodu, njegova je jedinica ugledala čamac s izbjeglicama iz Sirije. Nažalost, njihov je čamac tonuo, a u vodi se utapao mali dječak. Ömer je skočio u vodu kako bi spasio jadno dijete. Odvodi cijelu porodicu na sigurno.

Nakon toga vojska pušta Ömera da ode kući 15 dana prije nego što je dobio otpust. Ömer se vratio u svoj dom kao heroj, ali je bio šokiran kad je saznao istinu. Mafijaška grupa s međunarodnim vezama počela je koristiti lokalne ribarske brodove u svrhu krijumčarenja ljudi, oružja i droge. Neki su ribari bili prisiljeni raditi za novac, drugi su ucijenili i natjerali ih da rade u ovoj mreži.

Ömer uviđa da i njegova porodica i prijatelji gube ugled u toj opasnoj igri, ali i sve što imaju. Odlučio je započeti rat protiv opasnih momaka. Mlada ideologinja Berrin biće Ömerova najveća podrška na ovom putu, a njihovi neprijatelji Tatar Ahmet i njegov sin Iskender, koji krijumčare ljudska bića, te ratni trgovac Harbi i narko barun Gevaslı ...

Dok traga za istinom Ömer saznaje tajnu koja nikako nije smjela biti otkrivena. Ova tajna promijeniće Omera, njegovu obitelj, njegovu četvrt i cijeli njegov život.

U glavnim ulogama su Onur Tuna, Huseyin Avni Danyal, Ruveyda Oksuz, Saydam Yeniay i Hakan Yufkacıgil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije