TV

Nova serija u programu TV OBN je pravo ljetno iznenađenje

Nova serija u programu TV OBN je pravo ljetno iznenađenje
Foto: N.N. | Nova serija u programu TV OBN je pravo ljetno iznenađenje
N.N.

Jedna od najboljih čeških serija ikada "Prva Republika" stiže na početku juna na ekrane TV OBN.

Kada je u pitanju produkcija ovo je najskuplji serijal ikada snimljen u Češkoj i produciran od strane državne televizije. 

Serija ima 48 uzbudljivih nastavaka u kojima su zabilježene strasti, emocije i realnost vremena s početka prošlog stoljeća u Europi.

Česka nacionalna televizija utrošlila je milijune na ovaj zahtjevni projekt, a priča i kostimografija mogu stati rame uz rame s najvećim američkim projektima ovoga tipa. Serija i jeste napravljena po uzoru na "Downtown Abbey" i "Manor house"!

Sudbina obitelji Valenta isprepletena je mračnom prošlošću i vrućom sadašnjošću. Ljubavni odnosi, prijetnja voljenima, ubojstvo…

Serija govori o obitelji Valenta koja se početkom prošlog stoljeća obogatila ratnim ugovorima i sve svoje bogatstvo i pogone preselila u zapušteni dio grada Praga. 

Puste livade i siromaštvo koje je ovaj kraj zadesilo nakon rata Valentovi će promijeniti zauvijek. Između braće u obitelji postoje napeti odnosi koje opterećuje tajna u vezi s istragom ubojstva koje se dogodilo prije rata. 

Priču nadopunjuju zamršeni ljubavni odnosi. Sudbine junaka isprepletene su s tadašnjim događajima koji trebaju biti spomen na prekretnice iz povijesti.

U serijalu igra jedan od najzgodnijih i najpopularnijih čeških glumaca Jan Kolenik, četrdesetogodišnjak koji je dva puta proglašavan najzgodnijih glumcem od strane žena. 

Iako je relativno kasno odlučio biti glumac, pomoglo mu je to što ga je odabrao producenstki tim serije "Prva Republika" da zaigra zavodnika Vladimira Valenta. Osim njega u seriji igraju doajeni češkog glumišta Jiri Vyoralek, Tomáš Töpfer i Jan Vlasák.

Prvu epizodu gledatelji TV OBN mogu poglčedati već ovog petka (04.06.21) u 22.30. Serijal počinje tako što se odbačeni sin vlastelinke obitelji Valenta Vladimir nenajavljeno vraća iz rata kući. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije