TV

Novi "Milijunaš" bez miliona, ovo su novine popularnog kviza

Novi "Milijunaš" bez miliona, ovo su novine popularnog kviza
Foto: Screenshot/HRT | Novi "Milijunaš" bez miliona, ovo su novine popularnog kviza
Nezavisne novine

Od četvrtka 22. septembra na male ekrane vraća se popularan televizijski kviz "Tko želi biti milijunaš". Epizode nove sezone već se snimaju na zagrebačkom Prisavlju.

Urednik "Milijunaša" Igor Grković za Slobodnu Dalmaciju progovorio je o promjenama koje očekuju gledaoce u novoj sezoni šoa. 

Iako je bilo nagađanja da će se kviz prikazivati dva puta sedmično, iz HRT-a su potvrdili da to nije slučaj. Termin kviza ostaje četvrtak kao i prethodnih sezona, prenose hrvatski mediji.

Ali, istina je da će doći do nekoliko promjena u "Milijunašu". Najveća je ona o promjeni valute. Ljestvica dobitaka od Nove godine će biti u evrima, a ne u kunama. 

"Prelaskom na euro, kreirat ćemo stablo novca u novoj valuti. Imamo u vidu nekoliko opcija i stablo će se okvirno kretati najvjerojatnije u iznosima približnim sadašnjim kunskim iznosima", rekao je Grković. 

Uz promjenu valute, novost je da se u studio vraćaju gledaoci te da će kandidatima ponovo biti omogućen džoker "Pitaj publiku" uz one stalne, džoker "Zovi" i "50:50". 

"Važno je istaknuti da je sadašnji 'Milijunaš' i onaj otprije deset godina, kako ja to volim reći - dva različita sporta", zaključio je Grković. 

Voditelj kviza ostaje Tarik Filipović, koji je sad već i njegovo zaštitno lice, s obzirom na to da je na tom mjestu od početka emitovanja.

Podsjetimo, veliku nagradu od milion kuna dosad je uspjela osvojiti samo profesorica hrvatskog jezika Mira Bićanić (46) iz Virovitice. Mira je na stolicu preko puta Tarika Filipovića sjela 2003. godine, prije 20 godina i odgovorila tačno na svih 15 pitanja. Od osvojenog iznosa kupila je stan u Zagrebu nakon čega se zaposlila u Srpskoj pravoslavnoj gimnaziji. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije