TV

Objavljen spisak najboljih animiranih serija svih vremena (VIDEO)

Objavljen spisak najboljih animiranih serija svih vremena (VIDEO)
Foto: Pixabay | Objavljen spisak najboljih animiranih serija svih vremena VIDEO

Filmski portal Indiewire odabrao je najbolje animirane serije svih vremena. Na spisku su se našli žanrovski raznovrsni naslovi, a na prvom mjestu našla se Netflixova hvaljena animirana serija "Bo Džek Horseman".

Bo Džek Horseman je satirična parodija savremenog načina života zvijezda u Holivudu, u kojem se radnja uglavnom i odvija. Prikazuje američku kulturu medija i šoubiznisa u društvu u kojem zajedno žive ljudi i razne antropomorfne životinje, a radnja serije vrti se oko protagoniste BoJack Horsemana, ostarele zvezde humoristične serije "Horsin' Around" iz 90-ih godina prošlog veka, koji prolazi kroz krizu srednjih godina.

U pokušaju da povrati nekadašnju popularnost i ljubav javnosti, Bo Džek pokušava da napiše autobiografsku knjigu, ali se ne može nositi s tim zbog svoje enosti, a nakon što je uverio agenta i izdavača, angažuje pisca iz senke da napiše "autobiografiju". Ona nakon upoznavanja s njim provodi puno vremena, uči o njegovoj prošlosti i radu.

Seriju je kreirao Rafael Bob Vaksberg, a ima 6 sezona od kojih svaka ima 12 epizoda, osim zadnje koja ima 16. Ipak, relativno malen broj epizoda nije spriječio kritičare Indivirea da je stave na vrh liste najboljih serija svih vremena.

"Bo Džek Horseman postigao je više u pet sezona nego većina TV serija, animiranih ili drugih, u dvostruko dužem periodu, i to uz najekonomičnije pripovedanje ikad viđeno na ekranu. Od dijaloga od pet sekundi koji spajaju slomljeno srce i urnebes, preko skrivenih šala koje ispunjavaju svaki kvadratni centimetar kadra, do inventivne, privlačne animacije koja gradi svetove bez imalo ekspozicije, Bo Džek Horsmen  je neverojatna priča", napisali su u objašnjenju svog izbora, piše Index.hr.

Na drugom mjestu našli su se legendarni Simpsoni, koji ni nakon 34 godine prikazivanja ne staju, a slijede ih špijunska satira Arčer, MTV-jeva cinična Daria, kultni Betmen: Animirana priča, šarmantna priča o odrastanju Stiven Univerz. Prvih deset mjesta zatvaraju Spase Gost Koast to Koast, Bobove mašine, Velika usta i Animanijaci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije