TV

Penzionerka na jednom pitanju iskoristila dva džokera

Penzionerka na jednom pitanju iskoristila dva džokera
Foto: Screenshot HRT | Penzionerka na jednom pitanju iskoristila dva džokera

U posljednjoj ovogodišnjoj emisiji kviza "Tko želi biti milijunaš?" učestvovalo je troje takmičara - Sandra Filipčić, Miroslav Horvat i Branka Grubišić.

Penzionerka Branka iz Makarske odustala je na 12. pitanju za 18.000 evra. Nije bila sigurna ko je u povodu smrti ruske carice Elizabete zapisao "Mesalina sjevera je mrtva. Morta la Bestia" pa je odlučila odustati s osvojenih 10.000 evra. Da je nastavila igru, odgovorila bi Fridrik II. Veliki i to bi bio tačan odgovor.

Bez džokera je igrala do 10. pitanja. Tad je iskoristila džoker "pola-pola" i džoker "pitaj publiku".

"Kojeg se datuma posljednji put zakonski moglo plaćati kunama?", glasilo je pitanje, a Branka se dvoumila između ponuđenih odgovora pod A i C, tačnije 14. januara 2023. i 21. januara 2023.

Navedeni odgovori ostali su i nakon korištenja džokera "pola-pola" pa je Branka odlučila potražiti i pomoć publike, s obzirom na to da se radi o pitanju kojim se prelazi drugi prag. Najviše glasova publike dobio je odgovor b za koji je i sama Branka slutila da je tačan odgovor.

Poslušala je publiku i osvojila 5.000 evra.

Posljednji džoker, "zovi", iskoristila je na 11. pitanju koje je glasilo: "Dr. Džekil je Henri. Kako se zove gospodin Hajd?", a ponuđeni odgovori bili su Vilijam, Džordž, Edvard i Čarls. Zahvaljujući pomoći prijatelja, Branka je točnim odgovorom osvojila 10.000 evra. Sjajnu igru Branke zaustavilo je 12. pitanje.

Sandra Filipčić nastavila je nastup iz prethodne emisije u kojoj je osvojila 2.500 evra. Prvi od preostala dva džokera iskoristila je na 10. pitanju jer nije bila sigurna ko je uveo prvi antiseptik u hirurgiju. Tačnim odgovorom osigurala je minimalnih 5.000 evra.

Sandrinu dalju igru zaustavilo je iduće, 11. pitanje na kojem je zatražila pomoć publike i čiji odgovor nažalost nije bio tačan te je kviz napustila s osvojenih 5.000 evra.

Miroslav osvojio 150 evra

Miroslav Horvat iz Preloga je prvi džoker, "pola-pola", iskoristio na fudbalskom pitanju za 300 evra, a nakon toga je bez pomoći ostalih džokera dobrom igrom osvojio 2.500 evra.

Ipak, na 10. pitanju, kojim se prelazi drugi prag, Miroslav je zapeo.

"Ispod kojeg se oblaka pojavljuje pijavica ili tromba?", glasilo je pitanje, a s obzirom na to da je sumnjao u tačan odgovor, odlučio je samostalno odgovoriti i ne trošiti preostale džokere.

Miroslav je pogriješio i otišao kući sa 150 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije