TV

Preminuo komičar koji je trebao da nosi Olimpijsku baklju

Preminuo komičar koji je trebao da nosi Olimpijsku baklju
Foto: N.N. | Preminuo japanski komičar koji je trebao da nosi Olimpijsku baklju

Popularni japanski televizijski komičar Ken Šimura prva je poznata ličnost u Japanu koja je umrla od posljedica virusa korona. Naime, sedamdesetogodišnji Ken Šimura, koji je privukao fanove mnogih generacija, umro je juče u tokijskoj bolnici u kojoj se liječio, objavila je njegova zvanična agencija "Izava".

Kada je vijest objavljena, njegove pristalice okupile su se ispred bolnice kako bi mu odali počast.

Šimura je bio hospitalizovan 20. marta zbog upale pluća, groznice i problema sa disanjem, nakon čega je stavljen na respirator.

Bio je bio rok benda "Drifters" (sastavljenog od komičara) a slavu je stekao glumeći u komediji ove grupe "Osam je sati, okupi sve". Bio je fan američkog komičara Džerija Luisa, od koga je crpio inspiraciju.

U posljednje vrijeme se spremao za novi film a bio je i određen da trči sa olimpijskom bakljom u julu, prije nego što su Olimpijske igre odložene.

Vijest o Šimurinoj smrti objavljena je u vrijeme kada su u Tokiju potvrđeni novi slučajevi zaraze a gradske vlasti upozoravaju na brzo širenje epidemije.

U Tokiju je juče registrovano 68 novih zaraženih osoba, pa je ukupan broj 430 zaraženih u tom gradu, dok je u celoj državi registrovano 2.578 oboljelih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije