TV

RTS odložio emitovanje televizijske serije "Sablja"

RTS odložio emitovanje televizijske serije "Sablja"
Foto: Screenshot YouTube | RTS odložio emitovanje televizijske serije "Sablja"

Radio televizija Srbije (RTS) saopštila je danas da najavljenu seriju "Sablja" neće emitovati kada je najavljeno sljedećeg vikenda, već u nekom "novom terminu koji će biti naknadno objavljen".

RTS je naveo da je politički triler o atentatu na srpskog premijera Zorana Đinđića, poslije prvih najava, izazvao veliko interesovanje evropskih televizijskih kuća, kao i najvećih svjetskih filmskih distributera.

"Uz zainteresovanost evropskih Javnih servisa za emitovanje serije – stigao je još jedan poziv koji sanjaju filmski autori širom svijeta. Jedan od najprestižnijih festivala filmskih i serijskih sadržaja razmatra mogućnost da 'Sablju' i priču koja je te 2003. godine potresla Srbiju, ali i čitavu svjetsku javnost, uvrsti u svoj program", saopštio je RTS.

Serija je trebalo da bude emitovana od subote 24. februara, svakog vikenda, a kroz osam epizoda istražuje događaje o ubistvu premijera Zorana Đinđića i ulozi zemunskog klana i JSO u ovom atentatu.

Istovremeno, serija prati likove premijera, političara, kriminalaca, pripadnika paravojnih jedinica ali i fiktivne likove.

"Poštujući pravila evropske i svjetske filmske industrije, a u cilju promocije domaće kinematografije u svijetu, serija 'Sablja' će na RTS-u biće emitovana u novom terminu o čemu ćemo blagovremeno obavijestiti gledaoce", naveo je RTS u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije