TV

Serija "Sestre" odnosi redom sve nagrade

Serija "Sestre" odnosi redom sve nagrade
Foto: N.N. | Serija “Sestre“ odnosi redom sve nagrade

Serija “Sestre“ jako se dopala bosanskohercegovačkoj publici i već nakon 50-tak epizoda postala jedan od najgledaniji sadržaja u medijskom eteru. Glavna glumica Rubina Dilaik tako je postala i miljenica domaće publike, ne samo one indijske.

Kada se serija premijerno počela emitovati u Indiji na nacionalnom izboru najboljih TV sadržaja osvojila je tri glavne nagrade: žiri ju je proglasio najboljom serijom, a publika serijom s najboljom pričom. Tematika “Sestara“ specifična je i ekskluzivna, pa je tako osvojila i srca gledaoca. Posebna skupina u društvu, kinnarsi, godinama nisu smjeli u javnost, a posebno na TV. Ovakvim projektima skida se stigma sa njih i demistifikuje se jedan čitav dio indijske kulture.

Pored nagrada koje je osvojila sama serija, ITA statuu dobila je i glavna glumica za koju je žiri imao samo riječi hvale. Time su sudije samo potvrdile ono što indijska javnost zna već duže vrijeme, a to je da je Rubina ultimativna zvijezda. Soumya  je samo lik koji je potvrdio prestiž koji je lijepa glumica već stekla ulogama u “Punar Vivah“ i “Jeannie Aur Juju“. Rubina je tada zablistala i na crvenom tepihu u smaragdnoj haljini te i na tom frontu odnijela pobjedu.

Seriju “Sestre“ možete pratiti radnim danom u 21:50h samo na OBN-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije