TV

Serija koja je uzdrmala regiju "Porodica" na OBN TV

Serija koja je uzdrmala regiju "Porodica" na OBN TV
Foto: N.N. | Serija koja je uzdrmala regiju Porodica na OBN TV
N.N.

U programu OBN TV sa emitovanjem od subote 3. aprila od 20h počinje serija Porodica. „Porodica“ je mini serija koja prati posljednjih 48 sati zajedničkog života porodice bivšeg srpskog i jugoslovenskog predsjednika Slobodana Miloševića, na slobodi.

Serija je uzdrmala regiju, ne toliko zbog političke pozadine, koliko zbog najave tužbi članova porodice i rasprave o tome je li prelomna situacija prikazana vjerodostojno.

Pod opsadom policije, novinara i demonstranata, zatočeni u vili na Dedinju, bez ikakve kontrole nad situacijom, nepredvidive ljudske reakcije počinju izlaziti na površinu, a borba na život i smrt postaje jedini cilj. I kao što je njihova porodica, tokom decenije svoje vladavine, uticala na sve, i u posljednjim trenucima ona je u centru pažnje čitavog svijeta. Hapšenje Miloševića i posljednji sati u vili „Mir“ događaj je koji je prevazišao srpsku političku i društvenu javnost, i ticao se svih zemalja EX YU.

Sa druge strane ova serija zanemaruje politiku i bavi se ljudskim sudbinama četvoročlane porodice, koji nikada nisu vjerovali da se ovako nešto može dogoditi i koji reaguju nepredvidivo, instiktvno i iskonski.

Ovo je priča o početku kraja jedne porodice, jedne zemlje i jedne epohe. Posljednji zajednički trenuci koje će ova porodica doživjeti na slobodi i trenutak opsade njihove kuće predstavljaju metaforu ne samo njih samih već i cijele zemlje i naroda.

Slobodana Miloševića igra Boris Isaković, Mirjanu Marković Mirjana Karanović, Mariju Milošević, Tijana Marković, Zorana Đinđića Uliks Fejmiu, Vojislava Koštunicu Svetozar Cvetković, a Čedomira Jovanovića Milan Marić.

Seriju „Porodica“ možete gledati na OBN-u subotom u 20 sati, a premijera je 03. aprila.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije