TV

Serijal “Srpska kuća”: Rad Fondacije je više od izgradnje kuća

Serijal “Srpska kuća”: Rad Fondacije je više od izgradnje kuća
Foto: N.N. | Serijal “Srpska kuća”: Rad Fondacije je više od izgradnje kuća

U novoj epizodi TV Serijala 'Srpska kuća' pomjerićemo se nakratko sa terena i vratiti se na jednu od tradicionalnih manifestacija, 'Dani Srpske kuće', održanu krajem oktobra i počekom novembra prošle godine u Banjaluci.

Manifestacija je trajala tri dana, kao revija predstava, Dječijeg pozorišta Republike Srpske, Beogradskog dramskog pozorišta i Kulturne scene 'Male stvari' iz Trebinja. Prodajom ulaznica prikupljena su dodatna sredstva za izgradnju i kompletno opremanje kuća za višečlane, socijalno ugrožene, porodice.

Fondacija sa ponosom ističe da je saradnja koju su ostvarili kroz ovaj projekat najbolji pokazatelj veličine rada i misije,  a posjećenost toga koliko ima dobrih ljudi, spremnih da pomognu i priključe se aktivnostima i misiji 'Srpske kuće'.

Da je Fondacija mnogo više od izgradnje kuća, dokazuju i drugi događaji i aktivnosti koje je 'Srpska kuća' uprličila u toku tri godine postojanja -  tadicionalna je i manifestacija 'Igre bez granica', kojoj je za cilj promocija sporta, takmičarskog duha i zdravlja. Ovu manifestaciju realizuju uz pomoć lokalnih zajednica i Centara za predškolsko vaspitanje i obrazovanje. S druge strane, Fondacija je itekako poznata po posebnim donatorskim večerima, gdje se posebno izdvaja prošlogodišnja 'Srpska svadba', koja je svojim programom i ciljevima koje je ostvarila ostala nezaboravan događaj o kojem se i danas govori.

Iz Fondacije poručuju, da u ovoj godini planiraju da realizuju još nekoliko aktivnosti, po prvi put, te da su presrećni što su u kratkom vremenu upravo ove aktivnosti postale prepoznatljive, i da su kroz njih ne samo ostvarili primarni cilj, prikupljanje neophodnih sredstava, nego i upoznali ljude spremne da se bore za velike ciljeve i planove 'Srpske kuće'.

Sa ATV-a i iz Fondacije vas pozivaju da ne propustite nastavak priče o Fondaciji 'Srpska kuća' – u nedjelju u 18 časova i 20 minuta na ATV-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije