TV

Šokantna scena seksa u "Igri prijestolja"

Šokantna scena seksa u "Igri prijestolja"
Šokantna scena seksa u "Igri prijestolja"

Ko je čitao knjige, ili gledao makar jednu epizodu serije "Igra prijestolja", zna da Vesterosu ne manjka ni golih pripadnika oba pola, ni nasilja, ni krvi, ni scena od kojih bi vam se želudac prevrnuo.

Ipak, javnost je burno reagovala na scenu prikazanu u trećoj epizodi četvrte sezone, premijerno emitovanoj u nedjelju uveče, piše Mondo.

Dok kraljević Džofri leži na odru u kripti, njegovi roditelji, Džejmi i Sersei Lanister, svađaju se pored njegovog tijela.

"Zašto su me bogovi natjerali da volim ženu punu mržnje", pita se ser Džejmi, koji zatim siluje svoju sestru pored tijela njihovog prvenca, začetog u incestu.

Svjetska štampa je izrazila zaprepašćenje brutalnošću ove scene, kao i samom idejom, ali najglasniji u osudama su fanovi knjiga Džordža R. R. Martina, koji pažljivo "love" sve što je HBO izmijenio u odnosu na originalne priče.

U knjizi, Sersei i Džejmi imaju seks u toj sceni, ali je odnos dobrovoljan, pa predstavljanje Džejmija Lanistera kao silovatelja dodaje negativnu crtu koja, po mišljenju mnogih, uopšte nije bila potrebna.

Video pogledajte OVDJE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije