TV

Srđan Radanović: Novogodišnja magija treba da nas okupi

Srđan Radanović: Novogodišnja magija treba da nas okupi
Foto: N.N. | Srđan Radanović: Novogodišnja magija treba da nas okupi

​Radio-televizija Republike Srpske tradicionalno priprema bogat novogodišnji program, uz koji će gledaoci uživati već od jutarnjih časova, ali i na samom izmaku tekuće i u prelazu u novu godinu. Kroz veliki produkcijski studio RTRS smjenjivaće se zvijezde u pjesmi, igri, plesu i zabavi, a gledaoce će kroz program voditi Srđan Radanović, Sandra Đukanović, Verica Kalaba te Danijel Dakić.

Šta sve za gledaoce koji kraj malih ekrana budu čekali novo ljeto priprema ekipa RTRS, za "Nezavisne" govori Srđan Radanović, urednik Redakcije zabavnog programa ove medijske kuće.

"Prije svega, veliki pozdrav čitaocima 'Nezavisnih novina', sve najljepše u novoj 2020. godini, s posebnim akcentom na to da svi generalno budemo bolji ljudi, jer samo tako ćemo živjeti kvalitetnije", poručuje Radanović.

Ove godine više nego ikada, kako Radanović navodi, Javni servis Republike Srpske potrudio se da novogodišnji program bude na nivou zadatka.

"Već sada mogu reći da će i produkcijski i sadržajno, bez lažne skromnosti, ovo biti najbolji program ikada snimljen u Bosni i Hercegovini i zadovoljstvo mi je što sam na čelu tima koji priprema i realizuje jedan ovakav projekat", zadovoljan je Radanović.

Kako pojašnjava, naziv novogodišnjeg programa RTRS je vrlo neobičan i već na izgovor "Harmonika svira disko" intrigira, a kako je u svijetu muzike i nota sve dozvoljeno, Radanović u ime tima obećava da će slogan opravdati već na početku programa.

"Ove godine imamo četiri voditelja, odnosno dva voditeljska para. Tokom petočasavnog večernjeg programa, koji počinje od 20.15, odmah nakon centralnog 'Dnevnika', takmičiće se zabavnjaci protiv narodnjaka pa će se i voditelji svrstati na određenu stranu. U studiju koji će biti opremljen po najnovijim tehničkim standardima instrumente će ukrstiti bend i orkestar, kulturno umjetnička društva, ali i plesne grupe, mažoretkinje, kolege voditelji, novinari iz cijele Srpske, urednici, dakle, lica koja ste rado gledali tokom cijele 2019. godine. Moram reći da će se u pjevanju okušati i voditelji Biljana Knežević i Rajnat Majstorović. Ko bolje pjeva, to će reći gledaoci. Cilj nam je bio da se svi dobro zabavimo, ali na prvom mjestu da imamo kvalitetan i drugačiji program", kazuje Radanović.

Ovo poznato TV lice, širokog osmijeha, navodi da će većina stanovnika Srpske ostati u krugu porodice uz toplinu doma te da se ekipa RTRS baš zbog toga potrudila da napravi program koji će zadovoljiti svačiju ukus.

"Novogodišnja magija i treba da nas opusti i okupi pa da bar nakratko zaboravimo svakodnevicu, te uz čašu dobrog vina nazdravimo za zdravlje i sreću, koji su i najbitniji. Novu godinu će čestitati i Novak Đoković, Zdravko Čolić, Gorica Popović, Tika Stanić, Mima Karadžić... U studiju će, između ostalih, biti Željko Vasić, Sanja Đorđević, Romana Panić, Jovan Perišić, Bojan Marović, Ceca Vidović te mnogo imena iz svijeta muzike, a pjevaće se samo hitovi koje obožavamo, zabavnjaci i narodnjaci iz cijelog regiona, a ko će pobijediti, paaa... ostanite do kraja i sve ćete saznati", poručuje Radanović.

Ipak, u mnoštvu velikih muzičkih zvijezda koje će pozdraviti gledaoce, vidjećemo i čuti i zvijezdu novogodišnje RTRS večeri.

"Evo, za 'Nezavisne' ekskluzivno, gošća i zvijezda večeri će biti Lepa Brena, žena koja nas decenijama uveseljava te neko bez čije se pjesme ne može zamisliti nijedno veselje. Kako je njena karijera između pop i narodne muzike, ona će biti ta koja će reći da u muzici nema granica te da je sve stvar ukusa, naravno, uz najljepše želje povodom nove 2020. godine", otkriva Radanović.

Kazuje Radanović da je ovo jedan od najkomplikovanijih projekata koje je RTRS radio te da je iza urednika, voditelja i gostiju cijeli tim ljudi, od producenata, režisera, snimatelja, tonaca, majstora svjetla, organizatora, video-miksera, šminkera, frizera, stilista, garderobera.

"Svi moramo da dišemo kao jedno, jer ovo je timski projekat. Ono što je najvažnije, uspjeli smo, a gledaoci će nam to i potvrditi visokim rejtinzima", uvjeren je Radanović.

Nakon proslave Nove godine uz program RTRS, gledaoce očekuje i bogat božićni program.

"I ove godine zajedno proslavljamo najradosniji hrišćanski praznik - Božić. U božićnom jutru vaši domaćini od šest do devet časova će biti Sanja Popović i Danijel Dakić, kao i naše reporterske ekipe iz cijele Republike Srpske. Saznaćemo kako se pravi česnica po recepturi naših prabaka, ali i kako nastaje najukusniji biblijski hljeb s medom te solju iz mrtvog mora. Uživaćemo u šarenilu običaja, upoznati vrijedne domaćine, slavićemo porodicu kao najvažniju strukturu društva, ali se i dobro zabaviti uz tamburaše", navodi Radanović.

Po njegovim riječima, slavlje se nastavlja i od 12.30, kada počinje sedmočasovni otvoreni program "Radost Božića". Verica Kalaba i Radanović provjereni su voditeljski tandem kada je ovakva vrsta programa u pitanju. "Nakon centralnog 'Dnevnika', u emisiji 'Iskre Božića', koja počinje od 20.15, iz praznično okićenog studija pozdraviće vas naši Sandra Đukanović i Gvozden Šarac. Da veselje bude što bolje, nastupiće velikani narodne muzike Ana Bekuta, Snežana Đurišić te Marinko Rokvić. Udruženje žena 'Previja' iz Ribnika će nam pripremiti božićnu trpezu, a veče neće proći bez zdravice za koju je zadužen zdravičar Hercegovac u Krajini Rade Banjanin, naravno, sve je protkano divnim životnim pričama. Dakle, red pjesme, red igre, red običaja i vjerujemo da će sve generacije iskreno uživati u prazničnom programu", zaključuje Radanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije