TV

Šta ćemo gledati u drugoj epizodi serije "Koreni"

Šta ćemo gledati u drugoj epizodi serije  "Koreni"
Foto: N.N. | Pratiti drugu epizodu serije "Koreni"

Na programu RTS 1 emituje se dramska serija "Koreni", nastala prema istoimenom romanu Dobrice Ćosića, za koju je scenario napisao Đorđe Milosavljević, a seriju režirao Ivan Živković.

U drugoj epizodi serije koja je na programu u nedjelju, 28. oktobra od 20 časova saznaćemo da Vukašin ne uspijeva da se izmiri sa ocem, ali ipak prihvata novac kojim Aćim "isplaćuje" njegov dio nasljedstva i odlazi za Beograd.

Aćim pak traži od učitelja Andre da nađe i upozna Vukašinovu buduću suprugu. Đorđe se plaši da bi Aćim mogao da se predomisli, pa širi protiv brata glasine.

Pošto bezuspješno pokuša da od Tola usvoji jednog od tek rođenih blizanaca, i pošto mu priprijeti Nikola, Aćimov sluga koji je tajno zaljubljen u Simku - Đorđe na nagovor Simkine majke Milunke odlučuje da daruje obližnji manastir, vjerujući da će uz blagoslav igumana Simka ipak zatrudnjeti.

 Učitelj Andra podnosi Aćimu izvještaj iz Beograda...

Podsjećanja radi, radnja serije odigrava se u imaginarnom selu Prerovo, u posljednjim decenijama 19. vijeka, za vrijeme kralja Milana, a prati život bogate seoske porodice Katić i njihovih sluga.

U mnoštvu motiva i tema posebno se izdvajaju motiv porodice i porodičnog sukoba između očeva i sinova, porodično porijeklo i problem identiteta, te održavanje kultova srpske nacionalne mitologije

Uloge u seriji tumače Žarko Laušević (Aćim Katić), Igor Đorđević (Đorđe Katić), Sloboda Mićalović (Simka), Radovan Vujović (Vukašin), Dara Džokić (Milunka), Nenad Jezdić (Tola), Goran Šušljik (Nikola), Bojan Žirović (Mijat), Radoje Čupić (Andra), Miloš Samolov (Raka Aasandžija), Nebojša Milovanović (Kapetan), Milena Predić (Kata), Damjan Čorluka (Adam), Bogdan Diklić (Todor Tošić), Anica Dobra (Roza), Predrag Kotur (Narednik), Dubravka Kovjanić (Anđa), Predrag Pavlović (Nikola Čađević), Ivan Đorđević (Luka Došljak), Miona Marković (Zora), Mihajlo Nestorović (Čakaranac), Mina Sovtić (Olga), Milica Janevski (Višnja), Nebojša Dugalić (Nikola Pašić) i mnogi drugi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije