TV

Pratite nas na Google news

TV transfer vrijedan 200 miliona dolara

TV transfer vrijedan 200 miliona dolara
Foto: N.N. | TV transfer vrijedan 200 miliona dolara
Priredio: David Jojić

​Slavni režiseri Dejvid Beniof i D.B. Vajs, koji stoje iza serijala "Igra prijestola", razvijaće ekskluzivno nove serije i filmove za striming giganta "Netflix" za cijenu od 200 miliona dolara.

Tvorci "Igre prijestola" su ovim transferom postali najplaćenija imena koja su se pridružila "Netfilxu". Zbog ovog novog dogovora dvojac napušta mrežu HBO, koja je bila njihov dom skoro cijelu deceniju i za koju su stvorili najgledaniju televizijsku seriju svih vremena.

Beniof i Vajs se odavno smatraju najtraženijim filmskim radnicima u Holivudu. Duo je već ranije potpisao ugovor po kojem će raditi na novoj trilogiji "Ratova zvijezda" i na novim filmovima produkcije "Disney". Njihov najavljeni odlazak iz HBO produkcije pokrenuo je takozvano takmičenje u tome ko će više novca da im ponudi. Među kućama koje su željele da ovaj dvojac radi za njih bile su i "Amazon" i "Apple". Njihova odluka da obuku dres "Netflixa" dokazuje raniju odluku ove kuće da u narednom periodu postane vodeći brend u televizijskoj industriji.

Beniof i Vajs nisu jedini koji su već prešli u ovu kuću. Prošle godine je tvorac "Američke horor priče" Rajan Marfi takođe prešao na "Netflix", a njemu se pridružila i Šonda Rajms, režiserka serije "Uvod u anatomiju".

"Veoma smo uzbuđeni što možemo da poželimo dobrodošlicu Dejvidu Beniofu i D.B. Vajsu u 'Netflix'. Oni su kreativna sila koja oduševljava publiku širom svijeta epskim prepričavanjem priča. Ne možemo da dočekamo da vidimo šta će to da stvore i ponude našim gledaocima i članovima", rekao je Ted Sarandos, šef televizijskog sadržaja striming serivsa "Netflix".

Dogovor s Beniofom i Vajsom dolazi u periodu kada je "Netflix" počeo da bilježi rast na tržištu i pozicioniranje kao vodeći televizijski servis. Njima se pojavila i konkurencija jer su ranije ove godine "Disney" i "Apple" takođe najavili pokretanje svojih striming servisa, dok "Warner Media", koja u svom vlasništvu ima dionice kuće HBO, najavljuje dolazak servisa "HBO Max" naredne godine. "Netflix" je odlučan da stvori novu franšizu koja će zakucati gledaoce ispred TV ekrana, kao što je to nedavno uradila naučnofantastična drama "Stranger Things".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije