Zanimljivosti

Ako vam se kese iz prodavnice gomilaju, isprobajte ovaj trik

Ako vam se kese iz prodavnice gomilaju, isprobajte ovaj trik
Foto: Ilustracija | Ako vam se kese iz prodavnice gomilaju, isprobajte ovaj trik

Plastične kese su, iz ekoloških razloga, zakonom zabranjene, a nove biorazgradive, na oko se ne razlikuju mnogo od njih.

Iako su platnene torbe i korpe od pruća za prodavnicu naišle na široku primjenu, zbog neplaniranih kupovina često se vraćamo kući sa biorazgradivim kesama. One prave isti nered kao i plastične kese kojih i dalje ima u svakom domaćinstvu u Srbiji, prenosi ddl.rs.

Po nepisanom pravilu, jedna plastična kesa je "domaćin" ostalima; kese su zgužvane, često se zapetljaju jedna u drugu i užasno nas nervira kad bi trebalo da iz "kese za kese" izvučemo jednu.

Čini se kult plastičnih kesa u srpskim domovima još dugo neće iščeznuti, posebno jer smo navikli da u njih stavljamo staru garderobu ili obuću, a najčešće ih koristimo za smeće.

Isti je slučaj i sa biorazgradivim kesama; iako su prilično slabije od plastičnih, rijetko kada ih bacimo dok se ne pocjepaju.

Da vam kese ne bi pravile nered, potrebno je samo malo vremena i strpljenja da ih spakujete.

U snimku do detalja je objašnjen postupak pakovanja kesa koji je vrlo jednostavan i praktičan. U nekoliko poteza, savijenjem, formiraćete male trouglove, praktične za odlaganje u neku manju fioku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije