Zanimljivosti

Pratite nas na Google news

Amazon će u privatnoj laboratoriji testirati zaposlenike na koronu

Amazon će u privatnoj laboratoriji testirati zaposlenike na koronu
Foto: N.N. | Amazon će u privatnoj laboratoriji testirati zaposlenike na koronu
N.N.

Kompanija Amazon namjerava redovno testirati svoje radnike na virus korona te stoga pravi laboratoriju, a ovo je jedan u nizu napora kompanije da zaštiti svoje radnike koji su sve zabrinutiji zbog širenje virusa korona u Amazonovim skladištima.

Više od 50 objekata u vlasništvu Amazona u SAD-u potvrdilo je slučajeve zaraze virusom korona, a neki od njih imaju i više slučajeva, objavio je The Verge.

Iz Amazona je saopšeno da je zbog nedovoljnog kapaciteta testiranja teško sačuvati zrdavlje ljudi i pokrenuti ekonomiju.

"Oni čiji test bude pozitivan će ići u karantin i brinut ćemo se za njih, a svi koji budu negativni mogu mirno raditi", navodi se u saopštenju

Amazon je zadužio vlastite specijaliste da naprave laboratoriju, a testiranja bi mogla početi uskoro.

"Tim Amazonovih uposlenika s različitim vještinama, od istraživača, menadžera programa pa do stručnjaka za nabavku i softverskih inžinjera, napustili su svoje svakodnevne poslove te su se posvetili radu na ovoj inicijativi. Počeli smo sklapati opremu koja nam je potrebna za našu prvu laboratoriju. Nadamo se da ćemo uskoro početi s testiranjima uposlenika", saopšteno je iz Amazona.

U vrijeme pandemije Amazon ima više posla pa je obećao svojim radnicima povećanje plata, kao i zapošljavanje dodatnih 100.000 ljudi. Takođe, Amazon je podijelio maske, provodi mjerenje temperature radnika te dezinficira radna mjesta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije