Zanimljivosti

Britanka uspjela da snimi misterioznog Benksija

Britanka uspjela da snimi misterioznog Benksija
Britanka uspjela da snimi misterioznog Benksija

Britanka, koja trenutno boravi u Izraelu, tvrdi da je uspjela da snimi misterioznog Benksija, poznatog po uličnoj umjetnosti i grafitima, koje možete naći širom svijeta. Ono što je zanimljivo jeste da je Benksi zaista boravio u Izraelu, gdje je radio na svojoj izložbi.

Međutim, ova Britanka tvrdi da ga je uspjela snimiti prije nekolilo dana, u šoping molu koji inače drži njegov bivši menadžer. Izložba "The Art of Banksy" bi trebala biti otvorena ovih dana upravo u "Arena mall", u Herzilija Marina, nedaleko od Tel Aviva.

Ova Britanka, koja je željela ostati anonimna, kaže da je to jutro došla u "Arena Mall", ali kako još nije bio otvoren, obezbjeđenje joj je reklo da mora da se potpiše na spisak.

"Ono što mi je bilo čudno jeste da je tom spisku bilo još jedno englesko ime. Pitala sam obezbjeđenje ko je to, a on  mi je odgovorio da je riječ o 'nekom britanskom umjetniku',' kaže ova Britanka.

Snimak koji je snimila unutra šoping mola načinjen je mobilnim telefonom i prikazuje čovjek koji nosi šešir i maskirne pantalone.

Kada je vidio da ga snima, počeo je da prekriva lice rukama; 'Riječ je o čovjeku koji ima oko 40 godina. Vrata prostorije u kojoj je radio su bila otvorena i osjetila sam jak miris farbe, zato sam i provirila unutra. Ono što sigurno znam da nije Izraelac. Iako nisam njegov simpatizer, nisam mogla da ne pomislim ;'O, Bože, pa to je Benksi'.

Inače, ono što se zna jeste da Benksi potiče iz Bristola i da je jedan od najplaćenijih umjetnika današnjice. Međutim, niko još uvijek nije uspio da ga snimi, niti se zna njegov identitet.

Njegovi grafiti su satirični i uglavnom nose neku političku poruku ili komentar, ali je godinama uspjevao da tajno oslikava zidove i mostove širom svijeta. Zanimljivo je da su se prošle godine pojavila teorija da je Benski član poznate grupe  "Massive Attack", jer su se njegova djela uglavnom pojavljivala u gradovima gdje je ovaj bend nastupao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije