Zanimljivosti

Doktor djetetu sa upalom grla prepisao sladoled i video igrice

Doktor djetetu sa upalom grla prepisao sladoled i video igrice
Foto: N.N. | Doktor djetetu sa upalom grla prepisao sladoled i video igrice

Brazilski doktor nedavno je otopušten s posla, nakon što je prepisao sladoled i video igrice 9-godišnjaku sa upalom grla i simptomima sličnim gripu.

37-godišnja majka iz Osaska, u Velikom Sao Paulu, odvela je svoje devetogodišnje dijete na pregled u državnu kliniku, nakon što mu je bila muka i počeo je da povraća.

Ona tvrdi da je tamošnji ljekar bio veoma neprofesionalan, pitao ju je da li je pogledala grlo svom djetetu, ali se nije potrudio da to uradi sam-lično!.

Umjesto da stvarno pregleda maloljetnika, neimenovani ljekar je navodno počeo da piše recept za lijekove poput amoksicilina, ibuprofena, dipirona, prednizolona i N-acetilcisteina, kao i za sladoled i svakodnevne igre.

“Počeo je da piše recept ne pregledajući mog sina, ne gledajući mu grlo, ne pregledavajući grudi, bez ičega. Onda je pitao mog sina da li voli sladoled, rekao je da. Pitao je da li čokolada ili jagoda, moj sin je odgovorio čokolada. Ali nisam ni zamišljala da je napisao sladoled na recept. Ali je prepisao sladoled i dnevne sesije mobilne video igre Free Fire”, rekla je ogorčena majka.

Ramos je brazilskim novinarima rekla da nije primjetila sesije sladoleda i video igrica na receptu sve do sljedećeg dana, kada je dječakova tetka pogledala recept i bila iznenađena za posljednja dva reda na dnu recepta. Dvije sestre su odlučile da neobičan recept objave na Facebooku, gdje je brzo postao viralan.

Reakcije društvenih medija na ljekarski recept bile su pomiješane, pri čemu su se neki složili da su bili neprofesionalni, a drugi su tvrdili da je sladoled i igrice na recept dodao samo kao šalu.

Advokat Henderson Furst, predsjednik Komisije za bioetiku brazilske advokatske komore, odjeljenje u Sao Paulu, rekao je da neki ljekari rade ovakve stvari da bi humanizovali odnos sa svojim pacijentima.

Nažalost po doktora, kontroverza oko njegovog recepta bila je dovoljna da ga košta posla u brazilskoj mreži javnog zdravlja. Prema Gradskoj vijećnici Osaska, ljekar je otpušten iz okvira pružaoca usluga. Što se tiče majke djeteta, ona se nada da će ovaj slučaj unaprediti medicinsku njegu u gradu.

(ZanimljivostDana)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije