Zanimljivosti

Fotograf obrisao sve fotografije sa vjenčanja nakon jedne rečenice mladoženje

Fotograf obrisao sve fotografije sa vjenčanja nakon jedne rečenice mladoženje
Foto: Nezavisne novine / Arhiva | Fotograf obrisao sve fotografije sa vjenčanja nakon jedne rečenice mladoženje

Fotograf je opisao neprijatnost koju je doživio na vjenčanju prijatelja, zbog koje su mladenci ostali bez uspomena sa vjenčanja.

Na društvenoj mreži "Reddit", na kojoj ljudi pitaju za mišljenje ostale članove o pitanju neke situacije u kojoj nisu sigurni da su dobro postupili, objavio je svoju ispovijest i opisao šta se desilo na tom "vjenčanju iz pakla".

Naime, on je napisao da je pristao da fotografiše svadbu svog druga da bi mu učinio uslugu. Ipak, zbog onoga što je doživio od mladenaca, odlučio je da izbriše sve fotografije, tako da nemaju nijednu uspomenu sa vjenčanja.

"Pristao sam da drugaru slikam vjenčanje, znao sam da im je budžet tijesan. Inače fotografišem životinje, rekao sam mu da nemam mnogo iskustva s takvim stvarima, ali je insistirao, rekao je da mu nije važno da li su slike savršene, i da zna da se snalazim sa aparatom. Dogovorili smo se da mi plati 250 dolara", napisao je on.

"Dan vjenčanja je počeo tako što sam mladu pratio u stopu, gdje god je išla ona i spremala se, išao sam i ja. Sve sam slikao. Onda sam fotografisao samu ceremoniju, a tokom ručka i govore, druženje ljudi", napisao je mladić.

"Počeo sam oko 11 ujutru, i dogovor je bio da angažman traje do 19.30. Oko pet sati su poslužili hranu i pitao sam da li mogu da napravim pauzu od 20 minuta, samo da jedem. Tada je uslijedio šok, za mene nije postojalo mjesto ni za jednim stolom, a mladoženja mi je rekao da nisam tu došao da jedem, nego da slikam", nastavio je on.

"U tom trenutku, već sam prilično umoran, vrućina mi je jer je prostor neklimatizovan, nisam ništa ni pio, jer sam ponio samo dvije flašice vode i odavno ih ispraznio. Piće na šanku se plaća, pa govorim mladoženji da ću onda sam uzeti pauzu od 20 minuta da jedem i popijem bilo šta. On mi kaže na to kaže ili si moj fotograf, ili odmah ideš kući bez para", napisao je on.

"Tih 250 dolara za toliko sati rada je smiješan honorar, a već sam bio na rubu da ja nekome platim 250 dolara, samo da me puste da sjednem na pet minuta i popijem čašu hladne vode. Mladoženju sam pitao, jesi li siguran da tako misliš, on je rekao da jeste, i pred njim sam odmah obrisao sve fotografije. Rekao sam mu da više nisam njegov fotograf i otišao sam kući", završio je on svoju ispovijest, prenosi "News Hub".

"Kakav ti je to prijatelj", "kakav grebator", “uradio si im posao praktično za džabe i umjesto da te tretiraju kao važnu osobu, oni su te tretirali kao smeće", neki su od komentara.

"Kada sam se ja ženio, svi zaposleni na događaju su imali mjesto za stolom, obezbijeđenu hranu i piće i vrijeme da predahnu", napisao je jedan čovjek.

Ali, drugi kažu da ipak nije ispao fer jer mu je mladoženja ponudio izbor – besmislen, ali i dalje izbor.

"Postavio ti je ultimatum, i ti si donio svoju odluku. Podržavam što si otišao sa vjenčanja ali nisi morao da brišeš slike", glasi jedan od komentara, prenosi "Kurir".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije