Zanimljivosti

Godinama liječio ljude, otkrili da nije završio ni osnovnu školu

Godinama liječio ljude, otkrili da nije završio ni osnovnu školu
Foto: Image by Darko Stojanovic from Pixabay | Godinama liječio ljude, otkrili da nije završio ni osnovnu školu

Sa samo 23 godine, dr Veragandam Teja već je radio u 16 privatnih bolnica, vodio nekoliko medicinskih kampova i volontirao s bengalskom policijom i lokalnim radnicima tokom pandemije.

Zvuči kao zavidan rezime za bilo kog ljekara, a pogotovo za onog koji se ispisao iz škole u petom razredu i nema nikakvo medicinsko obrazovanje.

Veragandham Teja iz indijske savezne države Zapadni Bengal radio je kao doktor više od četiri godine prije nego što je razotkriven.

Prvo ga je njegova druga supruga prijavila policiji zbog psihičkog i fizičkog uznemiravanja, a zatim je napravio grešku jer je policiji dao preporuku da poništi krivičnu evidenciju jednog od pseudonima.

Bilo je potrebno samo malo kopanja i policija je razotkrila mrežu laži koja je trajala deset godina, lažne diplome i potvrde, kao i njegovih nekoliko pseudonima. Njihov je zaključak bio da su Tejina karijera i gotovo cijeli život, zapravo, bili izmišljotina, prenosi Oddity Central.

Godine 2016, ubrzo nakon početka karijere ljekara, policija ga je uhvatila da se predstavlja kao policajac IPS-a, a koristio je i službena vozila tvrdeći da je sin višeg službenika IPS-a, ali u tom slučaju je uspio da se oslobodi optužbe.

Od tada je radio kao ljekar u nekoliko uglednih specijalnih bolnica, a s obzirom na to da je imao osnovne medicinske vještine, koje je naučio tokom prakse, niko nije sumnjao u njega.

Ispostavilo se da njegova postignuća nisu bila ni približno impresivna kao što je sugerisao njegov rezime. Napustio je školu u petom razredu i pobjegao od kuće 2005. godine, pa putovao u razne velike gradove, prodajući u vozovima flaširanu vodu i grickalice.

Tako je upoznao doktora Purušotama Redija, koji mu je osigurao posao.

Tad je upoznao društvene i finansijske koristi medicinske profesije i odlučio da ih iskusi iz prve ruke. Doktor Redi, koji je Teji ponudio utočište i finansijsku podršku nakon što je čuo da je siroče, takođe mu je pomogao da na njegovu adresu dobije vozačku dozvolu i glasački dokument, kao i druge važne dokumente.

Ambiciozni tinejdžer kasnije je pozajmio ljekarovo prezime i radio je na dobijanju svih vrsta lažnih sertifikata i diploma kako bi prevara bila što uvjerljivija. Sertifikate koje je lažirao iskoristio je za stažiranje u bolnici, gdje je naučio osnovne medicinske veštine kojima se kasnije služio.

Nakon prakse otišao je u Bangalor, gdje je neko vrijeme radio kao okružni medicinski službenik. Zatim se preselio u Hajderabad, gdje je radio kao ljekar u nekoliko bolnica.

Da nije bilo tužbe njegove supruge, koja je pokrenula istragu, kao i njegove drske preporuke policiji da poništi krivičnu evidenciju jednog od njegovih brojnih pseudonima, Teja bi vjerovatno i dalje radio kao ljekar.

Istražitelji su otkrili da je Teja, iako u nekim dokumentima piše da ima samo 23 godine, u stvarnosti znatno stariji. U njihovom izvještaju se takođe spominje da je tokom svoje četvorogodišnje medicinske karijere liječio brojne pacijente, uključujući one oboljele od korona virusa.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije