Zanimljivosti

Godišnji horoskop za 2018.

Godišnji horoskop za 2018.
Foto: N.N. | Godišnji horoskop za 2018.

Šta vam zvijezde kažu za ove godine?

OVAN

Ovnove u 2018. godini očekuju velike promjene. Iskoristiće prilike koje im se nađu na putu i donijeti važne odluke u životu zahvaljujući kojima će profesionalno napredovati i povećati finansije. Velike promjene u karijeri Ovnove očekuju između aprila i septembra. Takođe, očekuje ih mnogo putovanja i novih poznanstava.

Posao: Imaće hrabrosti da preskoče sve prepreke koje im se nađu na putu i napreduju na poslovnom planu. Posebno će imati uspjeha oni čije su profesije vezane za umjetnost, proizvodnju i prodaju. Ovnove očekuju unapređenja i povećanja primanja do kraja godine.

Ljubav: Ovnovi će bolje razumjeti svog partnera ili supružnika. Za većinu pripadnika ovog znaka prelomni period biće proljeće. Oni koji su u dugim i ozbiljnim vezama mogli bi da ih krunišu brakom. Ovnovi koji su sami mogli bi na proljeće, pogotovo u aprilu, da upoznaju osobu svog života.

Finansije: Zahvaljujući optimizmu pripadnici ovog znaka glatko će preploviti kroz sve prepreke do finansijskog uspjeha. Biće zadovoljni sa svojim dostignućima na poslovnom planu jer će u 2018. godini uspjeti da postignu sve što su zacrtali.

Zdravlje: Opšte zdravlje Ovnova biće odlično tokom čitave godine, pogotovo onih koji su rođeni u martu. Iako ih Uran čini krhkim i sklonim zdravstvenim problemima, Jupiter je na njihovoj strani i štiti ih od većih zdravstvenih komplikacija.

BIK

Bikovi će početkom 2018. godine biti jako razočarani u prijatelje koji im nisu pomogli kada im je bilo najteže. Samo trebaju biti strpljivi i, kako godina bude odmicala, donijeće im konstruktivne promjene. Moguće je da ih Jupiter nagradi nekim dobitkom kroz nasljeđivanje.

Posao: U prvoj polovini 2018. godine za većinu Bikova neće biti većih promjena, a prelomni period ih očekuje na ljeto, kada je bitno da ne donesu ishitrene odluke, jer bi se mogle odraziti na njihovu karijeru. Savjetuje im se da se uzdrže od bilo kakvog timskog rada ili zadružnih ugovora.

Ljubav: Planete ljubavi djeluju u korist Bikova, a 2018. godine će im u ljubavi prevladati harmonija. Za Bikove u vezi i braku ljubav će biti prioritet u životu i željeće da što više vremena provode sa svojim partnerom. Samci bi na jesen mogli upoznati svoju srodnu dušu i započeti ozbiljnu vezu.

Finansije: Bikovi će trošiti više nego ikada prije. Iako će imati stalni priliv sredstava, trebalo bi da paze da se ne zanesu previše i dođu u situaciju da imaju više troškova nego novca. Sredinom godine mogli bi zaraditi više novca, a krajem godine moguća je kupovina kuće ili zemljišta.

Zdravlje: Ovo je pravo vrijeme za početak bavljenja nekim sportom i ostavljanja nezdravih navika, zbog čega će ih zdravlje dobro služiti i imaće mnogo energije. Savjetuje im se da izbjegavaju stres, a svoje emocije drže pod kontrolom. Ako uspiju u tome, i njihov nivo samopouzdanja će porasti.

BLIZANCI

Blizanci u 2018. godini treba da paze na lažna obećanja i na odgovornosti koje ih čekaju. Ako pređu te prepreke, ova godina donosi im osjećaj olakšanja i stabilnosti u životu, a za razliku od prethodnih godina, biće puni pozitivne energije i vodiće aktivan društveni život.

Posao: Napredak u karijeri biće spor, ali stalan. Kombinovani efekti Jupitera i Saturna pomoći će Blizancima da prošire svoj horizont u pogledu poslovnih poduhvata. Neke njihove kolege neće biti oduševljene tim, zbog čega treba da budu oprezni u svojim potezima. Timski rad će se pripadnicima ovog znaka višestruko isplatiti.

Ljubav: Jupiterova pozicija uticaće da im emocije budu bitnije nego neki drugi segmenti. Tokom cijele godine imaće podršku svog partnera i ne smiju zaboraviti koliko je bio uz njih kada im je najviše trebao. Shvatiće ko je zaista vrijedan i šta u životu ima najviše smisla, za šta se i za koga treba boriti.

Finansije: Savjetuje im se da izbjegavaju kredite i dugove i pokušaju da žive u okviru svojih sredstava. Iako će imati pune ruke posla, neće odmah uživati u plodovima svoga rada. Kako godina odmiče, radiće naporno i priliv novčanih sredstva biće sve veći.

Zdravlje: U prvoj polovini 2018. godine zdravstveno stanje Blizanaca neće se drastično mijenjati u odnosu na prethodni period, a na početku druge polovine ili najkasnije od jeseni mogući su manji srčani problemi. Zbog toga bi trebalo da se bave nekim sportskim ili rekreativnim aktivnostima koje će ih okrijepiti i vratiti im energiju.

RAK

Za Rakove će 2018. biti godina puna sreće i harmonije. Njihov rad će konačno dati dobre plodove bez obzira na to o čemu je riječ. I novi poduhvati će im ići od ruke, a oni koji rade u servisnim službama biće u prilici da poboljšaju svoje vještine. Jedino će period od marta do jula biti malo promjenljiv.

Posao: Rakovi će u 2018. imati prilično intenziviranu karijeru. Imaće puno posla tokom čitave godine i naučiće nove vještine ili zadatke koji se odnose na njihovu oblast interesovanja. Uspostaviće nove kontakte i njihov društveni krug će se proširiti. Neko od rođaka mogao bi od njih tražiti finansijsku pomoć i moraju dobro razmisliti da li će mu pomoći.

Ljubav: Na početku godine neće biti većih promjena na ljubavnom planu. Na proljeće bi slobodni Rakovi mogli upoznati novu osobu ili se zbližiti sa osobom koju već poznaju, ali je nisu gledali na taj način. Rakovi koji imaju partnera mogli bi u drugoj polovini godine vezu da podignu na viši nivo.

Finansije: U prvoj polovini godine mogli bi imati neželjene troškove, tako da treba da pripaze na finansijske troškove i kupovanje nepotrebnih stvari jer bi mogli upasti u probleme. Međutim, u drugoj polovini godine neće imati probleme sa finansijama.

Zdravlje: Rakove će zdravlje dobro služiti ako budu vodili računa o tome šta jedu i ako se ne budu opterećivali negativnim mislima. Treba da se odmaknu od svega što ih nervira i zbog čega postaju depresivni i okružiti se ljudima i stvarima koji na njih djeluju pozitivno.

LAV

Godina 2018. biće za Lavove divan period bez stresa i napora. Sve zabrinutosti i strahovi koji su ih proganjali prethodnih godina sada će nestati. Treba da se paze neprijatelja, ali ovo nije dobar period da im se suprotstave. Između marta i jula očekuju ih mnoga putovanja, a neke pripadnike ovog znaka čak i preseljenje.

Posao: Na poslovnom planu imaće nekoliko uspona i padova tokom 2018. godine. Prva polovina godine mogla bi biti prilično teška jer nisu navikli na promjene nagore, a u drugoj polovini situacija će se ustabiliti. Neke Lavove očekuju i dobre ponude za inostranstvo.

Ljubav: Povremeno moraju pristati na kompromis sa partnerom da bi veza opstala. Ne smiju dozvoliti da se praznine u komunikaciji negativno odraze na njihov odnos. Slobodni Lavovi upoznaće u 2018. godini mnogo novih osoba, a na njima je donesu pravi izbor.

Finansije: Njihova finansijska situacija će se poboljšati, ali treba da budu spremni i na nepredviđene troškove koji su mogući zbog nekih nepromišljenih poteza. Trebalo bi da se potrude da što više uštede tokom 2018. godine jer će ova štednja mnogo uticati na njihovu finansijsku budućnost.

Zdravlje: Mogući su manji problemi sa alergijama koji će ih pratiti skoro cijele godine. Osim toga, ne bi trebalo da imaju veće probleme sa zdravljem, ako budu vodili računa o sebi.

DJEVICA

Djevice će u 2018. godini imati bezbroj zadataka, neke će tek započeti, a druge će trebati završiti. Ostvariće napredak ako uspiju zadržati fokus na svojim ciljevima. Jedna osoba već duže vrijeme prati njihov rad i ponudiće im saradnju koju bi trebalo da prihvate.

Posao: Timski rad pomoći će im da ispune svoje profesionalne ciljeve, a neke Djevice će promijeniti posao. Pripadnici ovog znaka koji već rade mogli bi na ljeto biti unaprijeđeni ili dobiti ponudu za usavršavanje u inostranstvu.

Ljubav: Djevice koje su još same mogle bi da da pronađu osobu za koju će misliti da je ljubav njihovog života. Moraju biti oprezne i ne opuštati se previše dok ne budu sigurne u svoj izbor jer će odluke koje donesu u vezi te osobe biti od životne važnosti. Djevicama koje su u braku porodica će biti izvor snage i podrške.

Finansije: Na finansijskom planu biće mnogo značajnih promjena. Prijatelji i rođaci daće im dobru ideju koja će donijeti dodatnu zaradu. Posebno će im donijeti dobru zaradu poslovi vezani za imovinu. Treba da se čuvaju nepredviđenih troškova koji bi im mogli pomrsiti neke planove.

Zdravlje: Djevice tokom 2018. godine neće imati veće probleme sa zdravljem. Jedino treba da obrate pažnju na stres. Najbolje bi bilo da uzmu kratku pauzu i odu na putovanje, na koje odavno žele kako bi se napunile pozitivnom energijom.

VAGA

Vage će se u 2018. godini okrenuti više sebi nego potrebama onih kojima su okruženi. Trebalo bi da se više posvete zdravlju, ali uz pravilnu ishranu, fizičku aktivnost i dobru volju uspjeće sve prevladati. Iako su mogući povremeni udarci sudbine, pripadnici ovog znaka imaće veliki broj mogućnosti za napredak u ovom periodu.

Posao: Prvi dio godine ne donosi neke promjene na poslovnom planu i Vage će biti zadovoljne razvojem situacije. U drugom dijelu godine dobiće poslovnu ponudu koja će im djelovati nesigurno, ali bi mogli profitirati, ako dobro odigraju sve korake.

Ljubav: Vagama prvi dio 2018. godine ne donosi neke promjene ni na ljubavnom planu, ali sredina godine može biti prelomna za većinu pripadnika ovog znaka. Moraće da odluče da li je osoba sa kojom su u vezi prava za njih ili je vrijeme da nastave dalje i sreću potraže sa nekim drugim.

Finansije: Treba da budu mnogo razumnije u trošenju, jer će im biti teže uštedjeti u 2018. godini. Mogle bi imati nepredviđene troškove vezane za prijatelje ili rođake, tako da budu spremne na to. Ovo je dobro vrijeme za investiranje jer će im te investicije donijeti plodove u 2019. godini.

Zdravlje: U prvom tromjesečju neće imati zdravstvenih problema, a početkom drugog tromjesečja moraju poslušati blisku osobu koja im želi dobro i obratiti više pažnje na zdravlje. U posljednjem kvartalu zdravstveno stanje će se stabilizovati.

ŠKORPIJA

Škorpijama će 2018. godina donijeti mir i spokoj. Biće im jako zabavna i puna smijeha i sreće. Očekuju ih dešavanja za koja se nisu ni nadali da bi se mogla dogoditi. Posebno neočekivani događaji očekuju muške pripadnike ovog znaka.

Posao: Početak godine biće odličan na poslovnom planu za većinu Škorpija. Ovo je dobar period da stave svoje ideje na papir i počnu nove poduhvate koje će uspjeti ostvariti. Međutim, treba da se trude da ostanu prizemljene dok budu nizali uspjehe i ne smiju dozvoliti da ih ponesu.

Ljubav: Većina Škorpija uživaće u društvu partnera. Nakratko se mogu pojaviti nesuglasice zbog uplitanja jedne osobe sa strane, ali neće dozvoliti da im to stvori probleme u odnosu. Samci će na ljeto upoznati osobu za koju će misliti da je nije prava za njih, ali će se tokom jeseni i zime uvjeriti da ipak jeste na obostrano zadovoljstvo.

Finansije: Na početku godine treba da donesu određene odluke vezane za finansije i da ih se drže cijele godine. Ovo je i period kada treba da donesu odluke za pametno investiranje. Treba da budu spremne na veći trošak sredinom godine i ako to prebrode, ostatak godine biće finansijski stabilan.

Zdravlje: Jedan član porodice imaće velike zdravstvene probleme i Škorpije će učiniti sve da mu pomognu. U prvom kvartalu 2018. zdravlje će ih dobro služiti, a u drugom moraju obratiti više pažnje jer bi zbog prevelike nervoze i stresa moglo biti narušeno. Savjetuju im se sportska aktivnost i umjerenost u jelu i piću.

STRIJELAC

Frustracije i problemi koji su ih mučili posljednjih nekoliko godina u 2018. će nestati. Pozicije planeta su povoljne za Strijelce, zahvaljujući kojima će se osjećati bolje i sve će raditi bolje. U svim oblastima života pratiće ih napredak, tako da ovaj period treba da iskoriste za ponovno procjenjivanje budućih planova.

Posao: Ovo je jedan od najboljih perioda za razvijanje njihove profesionalne strane. Imaće poslovne ponude tokom cijele godine. Ako jednu odbiju, dobiće drugu, sve dok ne donesu pravu odluku. Za neke pripadnike ovog znaka postoji mogućnost odlaska u inostranstvo.

Ljubav: Treba dobro da izvažu dobre i loše strane prije donošenja velikih odluka na ljubavnom planu. U život slobodnih Strijelaca na jesen bi mogla ušetati jedna osoba koju nisu dugo vidjeli, a za koju oduvijek potajno gaje emocije, kao i ona za njih. Ipak, usprkos radosti zbog ponovnog susreta treba da razmisle da li će se s njom upuštati u avanturu ili ozbiljnu vezu.

Finansije: Godina 2018. predviđa mnoge neizbježne troškove za Strijelce. Uprkos svim naporima da spase štednju i spriječe troškove, oni su neminovni. Savjetuje im se da izvršavaju svoje finansijske obaveze, odnosno da plate sve neizmirene račune, kredite i druge troškove na vrijeme.

Zdravlje: Početak godine neće biti dobar za većina Strijelaca jer bi mogla početi sa jakom virusnom infekcijom, zbog čega će se morati odreći nekih loših navika. Savjetuje im se da vode računa o tome šta jedu i da budu fizički aktivni.

JARAC

Jarčeve je tvrdoglavost često skupo koštala i zbog toga bi trebalo da poslušaju osobe koje im daju dobronamjerne savjete. Mogli bi naići na neke prepreke od marta do jula. U tom periodu moguće je nasljedstvo koje će im donijeti više problema nego što će imati koristi. Savjetuje im se da se smire i budu strpljivi.

Posao: Imaće velike prilike da se razvijaju u svojoj karijeri, a i dobiće pomoć stručnjaka i kolega s posla. Timski rad višestruko će im se isplatiti. Na kraju godine imaće mogućnost za preseljenje ili promjenu poslovnog okruženja ako budu spremni na to.

Ljubav: Treba da prestanu sanjati i da se suoče sa stvarnošću. Jarčevi koji su sami mogli bi da pronađu istinsku ljubav, a oni koji su u vezi ili u braku mogli bi naići na manje poteškoće.

Finansije: Jarčevi treba da izbjegavaju impulsivne nagone za prekomjernu kupovinu, kojoj su skloni, i da ne diraju ušteđevinu jer ih krajem godine očekuje ponuda za putovanje koje su dugo čekali. Godina 2018. je povoljna za ulaganje u zemljište i nekretnine.

Zdravlje: Trebalo bi da posjete oftamologa jer imaju sve više problema sa vidom, iako to ne žele da priznaju. Treba da vode brigu i o svom mentalnom zdravlju kao i o stresu i naprezanju da ne bi imali veće probleme. Savjetuje im se da povremeno prođu kroz program za detoksikaciju i smanje ugljene hidrate, masti i visokokaloričnu hranu.

VODOLIJA

Poslije naporne prethodne godine Vodolije se mogu opustiti u 2018. i konačno uploviti u mirne vode. Planete su im povoljne da stvore dobre odnose sa svima oko njih. Očekuju ih pozitivne promjene i njihova ambicioznost će uroditi plodom. Savjetuje im se da ne odu na neko slavlje na koje će ih pozvati prijatelj iz djetinjstva jer bi moglo loše proći po njih.

Posao: Jupiter je retrogradan između marta i jula i savjetuje im se da budu oprezniji na poslovnom polju. Veliki rast na polju karijere predviđen je za drugu polovinu godine. Kako godina odmiče tako će napredovati i dobijati priznanja. U tome će im najviše pomoći njihova sposobnost diplomatije.

Ljubav: U ovom periodu Vodolije će se zbližiti sa svojim partnerom, ali to će zahtijevati određene obostrane kompromise. Pripadnici ovog znaka koji su sami mogli bi na ljeto upoznati zanimljivu osobu sa kojom će ostavariti ozbiljnu vezu.

Finansije: Njihove finansije će se povećati iz različitih izvora, ali se ne smiju previše opustiti i prepustiti uživanju i trošenju. Savjetuje im se da dobro razmisle i da se ne zadužuju ako im to nije prijeko potrebno.

Zdravlje: Treba da se čuvaju preloma, posebno u periodu zime. Da ne bi imali probleme sa zdravljem, treba da izbjegavaju visokokaloričnu hranu jer će im probavni sistem biti osjetljiviji nego inače. Savjetuje im se da se bave sportom kako bi se oslobodili stresa.

RIBE

Ribe je njihov pozitivni duh spasio u mnogo situacija. Tako će biti i u ovom periodu. Otvaraće im se jedna po jedna vrata i osvojiće simpatije osobe koja je na visokoj poziciji u politici. Takođe su i planete na njihovoj strani tako da će uspjeti u radikalnim promjenama u načinu života koje će biti prekretnica u njihovoj karijeri i budućnosti.

Posao: Za Ribe je bitno da ostanu pozitivne cijele godine i da zadrže vjeru u sebe i svoje poslovne mogućnosti. Moraće uložiti puno truda i rada na poslovnom planu, a već nakon prvog kvartala, njihovi napori počinju da daju dobre rezultate.

Ljubav: U prvih nekoliko mjeseci neće biti nikakvih promjena na ljubavnom planu. Ribe koje su slobodne u aprilu bi mogle upoznati srodnu dušu. Savjetuje im se da ne budu brzoplete, da dobro izvažu prednosti i mane potencijalnog partnera prije nego što uđu sa njima u vezu.

Finansije: Ovo je dobro vrijeme za ulaganje u nekretnine i druge zemljišne poslove. Savjetuje im se da odole nekim iskušenjima. Neke investicije iz prethodnog perioda mogle bi donijeti dobar povrat novca za neke Ribe u 2018.

Zdravlje: Treba da paze šta jedu i kako se hrane, pogotovo na ljeto, jer su mogući problemi sa varenjem. Preporučuje im se da nastave sa trenizima i dobrim navikama za ishranu kako bi tokom 2018. godine imale bolji nivo energije. Kraj godine može donijeti manje zdravstvene probleme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije