Zanimljivosti

Grupa Spice Girls dobila neobičnu ponudu iz BiH

Grupa Spice Girls dobila neobičnu ponudu iz BiH
Foto: N.N. | Grupa Spice Girls dobila neobičnu ponudu iz BiH

Brend Funky Guerrilla privukao je pažnju pratilaca na Facebooku neobičnom objavom, upućenom poznatom britanskom ženskom sastavu Spice Girls, koji se ponovo vraća na svjetsku muzičku scenu.

"Hej, Spice Girls, mi smo društveno odgovorna kompanija iz Bosne i Hercegovine i voljeli bismo da kreiramo vaše majice, jer to je ono što najbolje radimo! Garantujemo da vas neće boljeti glava, ukoliko nas angažujete! Uz to, samo smo nekoliko zemalja udaljeni od vas. Javite nam šta mislite!", napisano je u neobičnoj poruci, koja je privukla pažnju.

Povod za ovakvu objavu je tekst, koji je podijeljen uz ovaj poziv, a koji je prije nekoliko dana objavio "The Guardian", a u kojem se navodi da promotivne majice ovog planetarno popularnog ženskog benda prave u tvornici u Bangladešu, gdje žene rade za satnicu od svega 35 penija.

Ništa ne bi bilo čudno, da upravo kupovinom ovih majica ovaj ženski bend ne poziva na društvenu odgovornost, jer će sav zarađeni novac od prodaje biti doniran fondaciji "Comic Relief", koja doprinosi ravnopravnosti žena u društvu.

Portparol Spice Girls je izjavio da su ovim saznanjem članice benda i njihov tim duboko šokirani i zabrinuti, te da nisu imali ove informacije, kao i da im je veoma žao zbog uslova rada u Bangladešu. Ističu da će lično pokrenuti istragu o uslovima rada u tvornici gdje su ovi popularni proizvodi nastali.

Da li će Spice Girls prihvatiti poziv i preusmjeriti proizvodnju u Bosnu i Hercegovinu, ostaje da se vidi.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije