Zanimljivosti

Hrvati oborili Ginisov rekord: Pod morem razvili zastavu od 200 kvadratnih metara

Hrvati oborili Ginisov rekord: Pod morem razvili zastavu od 200 kvadratnih metara
Foto: Facebook | Hrvati oborili Ginisov rekord: Pod morem razvili zastavu od 200 kvadratnih metara
N.N.

Ronioci ekološkog ronilačkog kluba "Timun" iz Gradca uz pomoć kolega iz ronilačkog kluba Seuh iz Mostara pod morem su razvili najveću zastavu ispod vode.

Razvijanjem zastave Hrvatske od 200 kvadrata pod morem oborili su Ginisov rekord u disciplini "razvijanja najveće zastave pod vodom".

Neka od Ginisovih pravila za razvijanje najveće zastave pod vodom koja je tim iz Gradca morao ispuniti su izuzetno strogi.

Na primjer, površina zastave mjeri se na ravnoj površini, a tokom postupka mjerenja ne smije se rastezati. Zastava se mjeri prije stavljanja pod vodu. Zastava mora biti odmotana i raširena dok je potpuno potopljena. Nije bitna orijentacija zastave niti dubina na kojoj se zastava razvila.

Razvijanje zastave će se pokazati u prisutnosti dva svjedoka uz fotografske i videosnimke o cjelokupnoj demonstraciji.

Obaranjem Ginisovog rekorda ronioci ekološkog ronilačkog kluba "Timun" iz Gradca željeli su čestitati Dan državnosti Republike Hrvatske koji se obilježava danas, prenio je Klix.ba.

Video

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 1

Kapetan

Da je Hrvatska zemlja, sa tisuću otoka, u kojoj svaki njen građanin ljetuje na domaćoj obali, pa da i bude neki hvale vrijedan čin. Ovako, Hrvatska je siromašna zemlja u kojoj je penzionerima skup sladoled od 10 kuna i mnogi more vide samo na razglednicama. O glupostima se priča a o pravim vrijednostima se ćuti. Eto, baš su uspjeli.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije