Zanimljivosti

Indijac prešao skoro 3.000 kilometara da među prvima kupi novi iPhone

Indijac prešao skoro 3.000 kilometara da među prvima kupi novi iPhone
Foto: Instagram/dheerajpalliyil | Indijac prešao skoro 3.000 kilometara da među prvima kupi novi iPhone

Indijac Diredž Palijil prešao skoro 3.000 kilometara samo da bi u Dubaiju kupio najnoviji Apple-ov telefon, i to tek nekoliko časova prije nego što je pušten u prodaju u Indiji.

Stanovnik indijske države Kerala odletio je u Ujedinjene Arapske Emirate sredinom septembra kako bi bio među prvim vlasnicima najnovijeg telefona - iPhone 14 Pro. Izdvojio je oko 500 evra za kartu i još oko 1.600 evra za kupovinu iPhone-a, navodi BBC na srpskom.
 
Prvi model je pušten u prodaju 2007. Godine i napravio je revoluciju u tehnologiji mobilnih telefona, a kompanija Apple može da zahvali ovom uređaju za veliki uspjeh.Tokom godina, ljubitelji njihovih telefona su se utrkivali da kupe najnovije modele, a mnogi smatraju da je posjedovanje ovog telefona statusni simbol.
 
Zabilježene su priče kako su ljudi prodavali sopstvene organe i čekali stotinak sati u redu ispred Apple-ove prodavnice kako bi bili među prvima koji će kupiti novi model.
 
Dvadesetosmogodišnji Diredž Palijil već četvrti put dolazi u Dubai kako bi prije drugih u Indiji kupio novi iPhone. Prvi put je tamo otišao 2017. kako bi kupio iPhone 8, a onda je ponovio šoping putovanje 2019. i 2021.
 
"Nisam želio da čekam da dođe u Indiju, a i sviđa mi se uzbuđenje koje nosi čekanje ispred Apple-ove prodavnice kako bih bio među prvim vlasnicima telefona", rekao je on. Najnoviji model kupio je u šoping molu u Dubaiju 16. septembra.
 
„Novi modeli su uglavnom stizali u Indiju 10-15 dana pošto se pojave na tržištu u svijetu. Međutim, ovog puta prodaja je krenula nekoliko sati kasnije, ali putovanje u Dubai po novi model postao je moj ritual", rekao je Indijac.
 
Palijil, kinematograf i preduzetnik, kaže da je uvijek bio tehnološki entuzijasta i da mu je inspiracija Stiv Džobs, osnivač Apple-a, koji je umro 2011.
"Ovako mu odajem počast za sve što je uradio", dodao je on.
 
Priznaje da njegova porodica nije razumije zašto ovo radi.
„Zadirkivali bi me da trošim novac na luksuzne stvari, ali uvijek bih im rekao da ovo nije zbog nekog statusa", govori Palijil
 
Međutim, vremenom su popustili i sada ga podržavaju.
„Zapravo, oni su mi i rekli da izlazi novi model i pitali me da li idem u Dubai da ga kupim", rekao je ovaj dvadesetosmogodišnjak.
 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije