Zanimljivosti

Još jedna mozgalica: Ako ste muškarac, šanse da je riješite su minimalne

Još jedna mozgalica: Ako ste muškarac, šanse da je riješite su minimalne
Foto: Facebook | Još jedna mozgalica: Ako ste muškarac, šanse da je riješite su minimalne

Još jedna mozgalica obilazi internet, ali ova se razlikuje od svih ostalih jer navodno muškarci imaju jako malo šanse da je riješe!

Zadatak je krajnje jednostavan - sve što treba da uradite jeste da pokušate da među ovim silnim lokvanjima uočite kornjaču. Međutim, ako ste muškarac, kažu tvorci ove zagonetke, šanse da vam to pođe za rukom su minimalne.

Caka je u tome, kažu naučnici, što muški i ženski mozak rade drugačije. Žene su, zbog posebnog načina rada svog mozga, mnogo uspješnije kad rade više stvari odjednom, ali i u rješavanju ovakvih slikovnih pitalica, dok su muškarci generalno bolji od žena kada treba obaviti samo jednu stvar.

Naravno, ima još mnogo faktora koji utiču na sposobnosti ljudi, poput zdravstvenog i mentalnog stanja, opšteg obrazovanja i sličnih stvari, što znači da neće baš svaka žena iz prve uočiti kornjaču kao što i neće svaki muškarac nužno pasti na ovom testu.

Ipak, statistika kaže da će žene u ovom zadatku biti uspješnije. A za sve kojima baš i ne ide, rješenje ostavljamo ispod.

Dakle, kako ste se snašli?

Jeste li uspjeli da riješite zadatak i koliko vam je vremena trebalo?

(radiosaraevo.ba)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije