Zanimljivosti

Kako da pripremite omiljenu poslasticu Anđeline Džoli

Kako da pripremite omiljenu poslasticu Anđeline Džoli
Foto: Unsplash | Kako da pripremite omiljenu poslasticu Anđeline Džoli

Holivudska zvijezda Anđelina Džoli strastveni je ljubitelj vina, pa je prije nekoliko godina lansirala "rose" sa etiketom svog podruma u zamku "Miraval".

Sa vinom, ali crvenim, pravi i omiljeni desert, koji bismo mogli da nazovemo "pijane kruške". Šalu na stranu, ovu osvježavajuću poslasticu lako možete i sami da pripremite, i da uz nju uživate kao - diva.

Sastojci za četiri osobe:

osam krušaka

smeđi šećer

zvjezdasti anis

cimet

limun

slatko crveno vino

sladoled ili krem za kompletiranje

Priprema:

Oljuštite kruške nastojeći da u što većoj mjeri zadržite njihov oblik (koristite ljuštilicu) i sačuvajte peteljku. Odozdo odsjecite tanju krišku tako da kruška može da stoji.

Zagrijte čašu vina u manjoj šerpi zajedno sa 30 g šećera, jednom zvijezdom anisa, komadićem cimeta i korom jednog limuna isječenom na trake. Kada proključa, sve kuvajte 3-4 minuta.

Poređajte kruške da stoje jedna do druge u "slow cookeru", dodajte vino i kuvajte na tihoj vatri 2 sata i 30 minuta. Na pola kuvanja pospite ih prethodno dobijenim sosom, tako da se lijepo oboje i natope. Ako želite sos nalik sirupu, prebacite ga u drugu šerpu i kuvajte na vatri da se zgusne.

Poslužite kruške uz sladoled ili krem.

(Stil.kurir.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije