Zanimljivosti

Lažirala čak 17 trudnoća, koristila stari trik

Lažirala čak 17 trudnoća, koristila stari trik
Foto: Pixabay/Ilustracija | Lažirala čak 17 trudnoća, koristila stari trik

Jedna je Italijanka završila u zatvoru nakon što je tokom 24 godine lažirala čak 17 trudnoća kako bi se dočepala gotovo 100.000 evra porodiljske pomoći.

Barbara Ioele (50) lagala je da je rodila petoro djece i imala još 12 spontanih pobačaja, a da bi joj prevara uspjela ispod majice je nosila jastuke kako bi izgledalo da ima trudnički stomak.

Takođe je lažirala i način na koji hoda kako bi ispalo da nosi dijete te tako skupila znatnu količinu slobodnih dana s posla.

Ioele je negirala sve optužbe te i dalje tvrdi da njenih petoro djece zaista postoji te da su sve njene trudnoće, uključujući i spontane pobačaje, bile prave.

Ioele je tvrdila da je svoje posljednje dijete rodila u decembru, ali policajci su rekli da su je nadzirali tokom prethodnih devet mjeseci i da je cijela trudnoća bila lažna.

Barbara Ioele takođe je optužena da je iz klinike u Rimu ukrala rodne listove djece i druge dokumente, piše italijanski list Il Mattino.

Ona se ovakvom vrstom prevare bavila od 2000. godine te na taj način u džep spremila više od 94.000 evra beneficija.

Davide Pizzinato, Ioelein 55-godišnji partner, navodno je svemu obavijestio policiju, a tokom ispitivanja je rekao da je ‘dobro znao‘ da ona nikada nije bila trudna.

Vjeruje se da je svjedočio protiv Barbare kako bi dobio manju kaznu, iako je i sam optužen da joj je pomagao u prevari.

‘Ona je napravila lažne potvrde i donijela ih‘, navodno je Pizzinato rekao istražiteljima. ‘To je ono što znam od 2012. godine, odnosno otkako je počela naša veza.‘

Ioele je osuđena na godinu i šest mjeseci zatvora, no nije se pojavila na izricanju kazne.

Njezin advokat navodno je pokazao dvije potvrde koje potvrđuju da je bolesna, prenosi Jutarnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije