Zanimljivosti

Mask se izvinio britanskom spasiocu

Mask se izvinio britanskom spasiocu
Foto: N.N. | Mask se izvinio britanskom spasiocu

SAN FRANCSKO - Osnivač kompanije "Tesla" Ilon Mask izvinio se danas britanskom spasiocu iz pećine u Tajlandu Vernu Ansvortu zbog komentara koji je izrekao o njemu poslije akcije izvlačenja 12 dječaka i njihovog fudbalskog trenera.

"Njegovi postupci prema meni ne opravdavaju moje postupke prema njemu i zato se izvinjavam gospodinu Ansvortu i kompanijama koje predstavljam kao lider", napisao je Mask na "Tviteru".

On je dodao da je greška samo njegova.

Ansvort, koji je imao vodeću ulogu u spasavanju, rekao je juče da su mu se obratili britanski i američki advokati i da će potražiti pravni savjet nakon što ga je Mask vrijeđao na "Tviteru".

Mask je za Ansvorta prethodno napisao da je "pedo", što ukazuje na pedofiliju, a potom je u drugoj poruci potvrdio da je upravo to mislio.

Kasnije je bez objašnjenja obrisao obje poruke.

Osnivač "Tesle" je ponudio pomoć u spasavanju dječaka i otputovao u pećinu u Tajlandu sa mini podmornicom koju su napravili njegovi inženjeri.

Spasioci su zahvalili, ali su rekli da je podmornica neodgovarajuća za uslove u pećini.

Ansvort je kasnije rekao da je Maskov potez bio samo marketing, a Mask je obećao da će prikazati video snimak na kojem je njegova podmornica funkcionalna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije