Zanimljivosti

Mask spreman da gađa Mars sa 10.000 raketa

Mask spreman da gađa Mars sa 10.000 raketa
Foto: N.N. | Mask spreman da gađa Mars sa 10.000 raketa

Osnivač kompanija "Spejs iks" i "Tesla" i milijarder Ilon Mask ne vidi problem u lansiranju 10.000 raketa na Mars radi termonuklearnih eksplozija na polovima ove planete, zarad teraformiranja i stvaranja uslova za zemaljski život na Crvenoj planeti.

Mask je to napisao na svojoj stranici na Tviteru, komentarišući izjavu izvršnog direktora "Roskosmosa" za perspektivne programe i nauku Aleksandra Blošenka, o neophodnosti te količine raketa radi promjene klime na Crvenoj planeti.

Ranije je Mask predložio da se na Marsu stvore uslovi za zemaljski život, sprovođenjem velike serije termonuklearnih eksplozija na polovima ove planete.

Prema Maskovoj ideji, to bi dovelo do isparavanja zamrznutog ugljen-dioksida, od koga se sastoje ledene kape polova Marsa. Gas koji bi ispario stvorio bi gušću atmosferu, što bi izazvalo efekat staklene bašte i povećanje temperature, piše Sputnjik.

Kao odgovor na ovo, Blošenko je izjavio da bi za termonuklerane eksplozije na polovima Marsa trebalo lansirati oko 10.000 najmasivnijih raketa. Ipak, po njegovoj procjeni, nije realno očekivati da će u najbližoj budućnosti čovječanstvo moći da utiče na promjenu klime kako na Marsu, tako i na Veneri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije