Zanimljivosti

Misteriozni monolit pronađen usred pustinje navodno nestao

Misteriozni monolit pronađen usred pustinje navodno nestao
Foto: Screenshot | Misteriozni monolit pronađen usred pustinje navodno nestao

Misteriozni metalni monolit pronađen u udaljenoj pustinji na zapadu SAD, koji je potaknuo nacionalnu raspravu o tome kako je dospio tamo, navodno je nestao, rekle su vlasti u subotu.

Kancelarija za upravljanje zemljom u Juti rekla je da je zaprimila "vjerodostojne izvještaje" o tome da je u petak naveče monolit uklonjen, ali da se ne zna ko ga je uklonio.

Kancelarija "nije uklonila strukturu koja se smatrala privatnim vlasništvom", rečeno je u izvještaju.

"Ne istražujemo prekršaje koji uključuju privatno vlasništvo te kojima se bavi kancelarija lokalnog šerifa."

Blještavu trostranu prizmu koja je virila 3,5 metara iz crvenog tla na jugu Jute 18. novembra primijetili su zbunjeni lokalni radnici dok su iz vazduha prebrojavali ovce.

Nakon što su se spustili helikopterom članovi Odjela za javnu bezbjednost u Juti pronašli su "metalni monolit zabijen u tlo, ali bez očitih indicija ko ga je mogao tamo smjestiti".

Vijesti o otkriću su brzo postale viralne, dok su mnogi primijetili da objekt liči neobičnim vanzemaljskim monolitima u SF klasiku Stanleija Kjubrika: "Odiseja u svemiru."

Iako su zvaničnici odbili da otkriju lokaciju objekta iz straha da bi horde znatiželjnika krenule prema dalekoj divljini, neki istraživači su uspjeli pronaći monolit.

Oni su ocijenili da liči avangardnom radu Johna McCrackena, američkog umjetnika koji je neko vrijeme živio u saveznoj državi Novi Meksiko koji u umro 2011. godine, prenosi Index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije