Zanimljivosti

Na aukciji kupio auto pun droge, policija se izvinila

Na aukciji kupio auto pun droge, policija se izvinila
Foto: N.N. | Na aukciji kupio auto pun droge, policija se izvinila
N.N.

Tajlandska policija izvinila se nakon što je greškom na aukciji prodala automobil u kojem su bile sakrivene desetine hiljada tableta amfetamina.

Kupac je platio 586.000 bahta (19.000 dolara) za automobil marke "honda CR-V" koji se našao na aukciji pošto je prošle godine zaplijenjen u slučaju povezanom sa drogom.

Nakon što je kupac odvezao automobil na servis, auto-mehaničar je pronašao 96.000 tableta sakrivenih u braniku, prenosi BBC.

Zvaničnici kažu da će ubuduće temeljnije pretraživati zaplijenjena vozila.

"Prema protokolu, pretražujemo svako vozilo koje primimo i ovo nije bio izuzetak. Ovog puta, međutim, nismo mogli da nađemo ništa na vrijeme, možda zato što su tablete bile dobro sakrivene", rekao je Nijom Termsrisuk, generalni sekretar Kancelarije odbora za kontrolu narkotika.

On je objasnio da su tablete jaba, mješavina metamfetamina i kofeina, pronađene u kutijama sakrivenim u tajnim odjeljcima iza branika.

Kada je automobil zaplijenjen u sjevernoj provinciji Čijang Rai prošle godine, na zadnjem sjedištu je pronađeno 100.000 hiljada takvih tableta.

Termsrisuk je rekao da će novopronađene tablete biti priključene slučaju, a da će novi vlasnik automobila i auto-mehaničar biti nagrađeni za saradnju.

Jaba na jeziku tai znači "ludi lijek" i obično se krijumčari iz Mjanmara i prodaje u vidu jeftinih crvenih i roze tableta.

Tajlandske vlasti su 2018. godine zaplijenile 516 miliona tableta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije