Zanimljivosti

Pratite nas na Google news

Na glasačko mjesto došao sa medvjedićem

Na glasačko mjesto došao sa medvjedićem
Foto: nformpskov.ru | Na glasačko mjesto došao sa medvjedićem
Tanjug

U Rusiji je danas posljednji dan u kojem građani mogu da se izjasne o predloženim ustavnim reformama, a zaposleni u zoološkom vrtu u Barnaulu, u ruskoj republici Altaj, doveli su mladunče medvjeda na biračko mjesto.

Kako je za RIA Novosti rekao direktor zoološkog vrta Sergej Pisarev, medvjedić se zove Glaša i siroče je. Prije nekoliko mjeseci ona je nađena u blizini šume i smještena u zoološki vrt.

Medvedić je "glasao" na mjestu koje se nalazi u gimnaziji u Barnaulu, a na vidio snimku koji se pojavio na društvenim mrežama vidi se kako se Glaša popela na stolicu, grickala bocu sa antiseptikom, povukla kutiju za papire sa stola i gricnula za ruku ženu koja je u izbornoj komisiji.

Pisarev je rekao da je kada se Glaša pojavila u gimnaziji zavladalo oduševljenje među djecom i članovima izborne komisije, koji nisu očekivali takvog posjetioca. On je naveo da su zaposleni u zoovrtu i ranije dolazili na biračka mjesta sa životinjama.

"To nije maltertiranje životinja, jer mi zaista volimo životinje, pazimo na njih. Bila je to još jedan šetnja sa njima", kažao je Pisarev.

Glaša je stara oko pet mjeseci, a njenu majku su najvjerovatnije ubile lovokradice.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije