Zanimljivosti

Najstariji radnik u Britaniji u penziju će tek u stotoj (FOTO)

Najstariji radnik u Britaniji u penziju će tek u stotoj (FOTO)
Foto: Mirror | Najstariji radnik u Velikoj Britaniji u penziju će tek u stotoj (FOTO)

Devedesetogodišnji Britanac Vik Saton proglašen je za najstarijeg radnika u Velikoj Britaniji, a kako je rekao, ne planira da odustane od posla i cilj mu je da radi u istoj firmi dok ne navrši stotu godinu života.

Kako prenosi britanski "The Mirror", ovaj veseli Britanac kao inženjer radi već 76 godina, a karijeru je započeo 1949. godine, samo četiri godine nakon Drugog svjetskog rata. Radio je i kao radio-inženjer za Kraljevske vazdušne snage.

Saton je trenutno zaposlen kao inženjer kalibracije u britanskoj kompaniji "Teepee Electrical", a nedavno je sa kolegama proslavio 90. rođendan.

"Porodica me često pita kada ću u penziju i konačno da odmorim, ali ja iskreno volim svoj posao i on me ne umara, naprotiv. Volim, naravno, i porodicu, te razumijem njihovu želju da se penzionišem, ali ne planiram odustati od posla. Dok god sam psihički i fizički sposoban, ne odustajem od posla, pa sve do stote", kazao je Saton za "The Mirror".

Stiv Klark, generalni direktor kompanije "Teepee Electrical", kaže da Vika vole i poštuju svi zaposleni.

"Vik je prava inspiracija i živa legenda, jednostavno rečeno. Svi ga vole, i on doprinosi dobrom i pozitivnom radnom okruženju, a da ne govorim o njegovom iskustvu u rješavanju problema u proizvodnji, kao i inženjerskom iskustvu", zaključio je Klark.

Pored zvanja inženjera, kako kaže ovaj simpatični Britanac, ima i titulu pradjeda, što ga možda čini i ponosnijim.

Kako prenosi britanski "The Mirror", Vik pored posla ima i još jedan zanimljiv hobi, te je poznato lice sjevernjačke soul muzičke scene, koja je nastala sredinom 1960-ih po 'Post-mod disco' klubovima na sjeverozapadu Engleske.

Ovaj vremešni Britanac je veliki ljubitelj sjevernjačke soul muzike, a tokom života nastupao je kao DJ više od 700 puta.

"Prije nekoliko mjeseci sam konačno spakovao svoju DJ opremu, jer je postala preteška za mene", kazao je Saton.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije