Zanimljivosti

Napravio "sendvič od Zemlje" sa strancem sa suprotne strane svijeta

Napravio "sendvič od Zemlje" sa strancem sa suprotne strane svijeta
Foto: Reddit | Napravio "sendvič od Zemlje" sa strancem sa suprotne strane svijeta

Student sa Univerziteta u Oklandu napravio je "sendvič od Zemlje" sa strancem u Španiji nakon duge potrage za nekim ko će mu pomoći u tome.

Etijen Nod (19) stavio je krišku hljeba na tlo na plaži Baklends u Olandu, a isto to napravio je dobrovoljac kojeg je pronašao na Redditu na jugu Španije, prenosi Index.

Njih dvojica - potpuni stranci - imali su 12.724 kilometara Zemlje između sebe stvarajući "zemljani sendvič".

"Nevjerojatno je da smo uspjeli sarađivati i napraviti tako nešto na potpuno suprotnim stranama svijeta", rekao je Nod za RNZ.

Uz pomoć geografske dužine i širine te Google Mapsa, par se pozicionirao na suprotne strane svijeta, a njihov podvig postao je hit na internetu.

Nod je izjavio kako mu je to bio plan već neko vrijeme, ali nije uspijevao pronaći nekoga na suprotnoj strani svijeta ko bi mu pomogao. 

"Bilo je to dosta teško organizirati s obzirom na 12 sati razlike. Morali smo dogovoriti i puno drugih stvari, poput vrste kruha, točnog vremena i točne lokacije", kazao je Nod. 

On je prvo pokušao pronaći dobrovoljca na jugu Španije uz pomoć prijatelja i porodičnih kontakata, ali nije uspijevao pa se oglasio sa svojom idejom na Redditu. 

Taj student informatike morao je hodati nekoliko stotina metara da postavi svoju šnitu kruha, dok je njegov kolega iz Španjolske morao putovati 11 kilometara.

"Ovo je jedna od 'najgikovskijih' stvari koje sam ikad vidio. Jako simpatično", samo je jedna od reakcija na Redditu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije