Zanimljivosti

Ne izgovarajte ovu riječ: Krade sreću, diktira život

Ne izgovarajte ovu riječ: Krade sreću, diktira život
Foto: Unsplash/Ilustracija | Ne izgovarajte ovu riječ: Krade sreću, diktira život

Da su riječi moćno oruđe koje programira svest i stvara vibracije oko svakog od nas, pokazala su brojna psihološka istraživanja i discipline koje se temelje na značenjima riječi.

Da bismo privukli pozitivne stvari, moramo da pazimo šta govorimo i da iz svog riječnika isključimo riječi koje prizivaju negativno. One uništavaju pozitivnu energiju, kradu sreću.

Jedna od njih je „nikad“.

Evo na koji način ova riječ može da vam zatvori nove puteve i izazove mnogo nevolja:

1. Riječ „nikad” simbolizuje nemogućnost djelovanja. Izgovarajući tu riječ, čovjek blokira sopstveni razvoj i zatvara svoj životni put.

2. Zbog riječi „nikad” sudbonosni susret se možda neće desiti ako kažete sebi ili naglas: „Nikad neću naći sreću” ili „Nikada neću upoznati svoju ljubav”. Riječ “nikad je moćno oružje koje može biti usmjereno protiv onog koji je izgovara. Stoga u vezi sa novcem, karijerom i poslom, ne možete reći : „Nikada se neću obogatiti“, „Nikada neću dobiti dobru poziciju“ ili „Nikada neću moći da pokrenem sopstveni biznis“.

3. Kada koristite riječ „nikad“, važno je zapamtiti da univerzum može to da čuje kao snažan poziv na akciju. U slučaju da kažete: „Nikad neću upasti u nevolju“, može se desiti suprotno. Da baš time prizovete nevolju i mnogo loših stvari u svoj život.

Umjesto riječi „nikad“, govorite sebi pozitivne afirmacije: „Imam sve što poželim“, „Mogu da privučem partnera kakvog želim“, „Voljena sam“, „Srećna sam svakog dana“… Na taj način aktivirate zakon privlačenja, prenosi Krstarica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije