Zanimljivosti

Neboder u kom će vlasnici parkirati auto u svojim stanovima

Neboder u kom će vlasnici parkirati auto u svojim stanovima
Foto: Screenshot/Youtube | Neboder u kom će vlasnici parkirati auto u svojim stanovima

Kada bude izgrađena, "Bentley’s Residences" će biti najviša stambena zgrada uz okean u Sjedinjenim Američkim Državama. Izdizaće se na 62 sprata u aveniji Collins u takozvanoj milijarderskoj ulici u Sunny Isles Beachu u južnoj Floridi.

Riječ je o zajedničkom projektu arhitektonske kompanije "Sieger Suarez", graditeljske kompanije "Gil Dezer of Dezer Development" i proizvođača automobila "Bentley" koji će obuhvatati više od 200 luksuznih stanova.

Zanimljivost ovog monumentalnog nebodera je poseban lift za vozila zahvaljujući kojim će vlasnici moći svoje limene ljubimce parkirati u domu bez obzira na to na kom spratu živjeli.

Zastakljena garaža na svakom spratu nebodera omogućavaće vlasnicima da neprimjetno uđu i izađu iz svojih stanova i automobila bez prevelikog cimanja. Ovo će posebno odgovarati slavnim osobama koji će na taj način moći da izbjegnu znatiželjne paparace.

Svaki stan će imati i ograđeni balkon, saunu i sponjni tuš. Unutar nebodera naći će se mjesta i za spa zonu, bazen, teretanu, bioskop-dvoranu, restoran i bar namijenjen za ljubitelje viskija, kao i zajednički park i vrt.

Neboder "Bentley Residences" bi trebalo da bude izgrađen kroz četiri godine, a početna cijena stanova iznosi 4,2 miliona američkih dolara.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije