Zanimljivosti

Nosio šest mjeseci mobilni u stomaku

Nosio šest mjeseci mobilni u stomaku
Foto: Ilustracija | Egipćanin nosio šest mjeseci mobilni u stomaku
N.N.

Jedan Egipćanin morao je da se podvrgne hitnoj operaciji da bi mu iz stomaka uklonio mobilni telefon koji je progutao. On je mobilni telefona nosio šest mjeseci u stomaku.

U prvom slučaju ove vrste u Egiptu, ljekari u Univerzitetskoj bolnici Asuan u gradu Asuanu izveli su operaciju uklanjanja malog mobilnog telefona koji je bio u crijevima čovjeka gotovo pola godine.

Pacijent, zatvorenik po imenu Mohamed Ismail Mohamed, doveden je u hitnu pomoć sa jakim bolovima u stomaku, a CT je otkrio da mu je u crijevima strano tijelo. Muškarac je bio pripremljen za operaciju, a ljekari su uspjeli da uklone predmet za koji se ispostavilo da je mali mobilni telefon umotan u plastičnu foliju.

Doktori nisu uklonili plastičnu foliju koja štiti telefon dok policija nije stigla, ali bilo je jasno šta se nalazi unutar zaštitnog plastičnog sloja. Pacijent, koji je navodno sada stabilan i normalno jede, potvrdio je da je progutao ručni uređaj šest mjeseci ranije, kao što je to činio u prošlosti, samo što ovaj put nikada nije izašao s "drugog kraja" tijela.

Mohamed je rekao ljekarima da je već progutao mali mobilni telefon, kako ne bi morao da ga preda stražarima u slučaju pretresa, ali ga je uvijek ranije izlučivao na "drugi kraj".

Napunio ga je, koristio ga za razgovor sa ljudima spolja, a onda ga ponovo progutao. Samo ovaj put ga nije iskapao pola godine, ali se nije previše brinuo zbog toga, tako da je nastavio da jede i pije normalno.

Čovjek je rekao da se nikada nije osjećao naduto ili sa zatvorom, ali jednog dana je počeo da osjeća jake bolove u stomaku i tada je odveden u bolnicu.

Ljekari su rekli da je imao tešku upalu i infekciju crijeva, ali da bi stvari mogle biti mnogo gore da telefon nije bio umotan u plastičnu foliju.

"Prisustvo telefona u abdomenu moglo je da izazove crijevnu opstrukciju ili nadutost, pa smo mogli i da uklonimo dio crijeva, ali se to, na sreću, nije dogodilo", rekao je za Ski Nevs Arabia jedan od ljekara koji je operisao Mohameda.

"Gutanje poput najmanjeg mobilnog telefona na svijetu, uobičajeno je u zatvorima širom svijeta, ali sumnjam da je neko drugi živio sa jednim u stomaku šest mjeseci", kaže ljekar.

(Zanimljivosti dana.com)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije