Zanimljivosti

Pratite nas na Google news

Nova biografija "velikog vođe": Neustrašivi mornar, agresivni tenkista i pjesnik

Nova biografija "velikog vođe": Neustrašivi mornar, agresivni tenkista i pjesnik
Foto: Tanjug/AP | Nova biografija "velikog vođe": Neustrašivi mornar, agresivni tenkista i pjesnik
N.N.

U Sjevernoj Koreji izašla je nova biografija 'izuzetnog vođe' Kim Džong Una naslovljena skromno 'Veliki čovjek'.

Kim Džong Unu, ako je suditi prema onom što piše u novoj biografiji, ravni nisu ni Betmen, ni Supermen, ni Akvamen. U knjizi koja će, nadamo se postati svjetski bestseler, (ako režim dopusti prodaju izvan sjevernokorejskih granica) Kim je prikazan kao 'neuobičajeno hrabar i neustrašiv lider 'dar s neba' svim narodima i narodnostima svijeta.

Kim je, piše režimski biograf, majstor svemu čega se prihvati. Ima 'pronicljivo predznanje i naučne analitičke sposobnosti', posjeduje 'junački muški karakter i raspoloženje', a vješt je u svim stvarima, prenosi "Telegraph.co.uk".

Kim Džong Un je sposoban jahač, neustrašivi mornar i agresivni tenkista koji 'čvrsto drži palicu i gura čeličnog konja poput oluje'. Svoje superjunačke sposobnosti Kim pokazuje od rođenja, a kao vrhunski strijelac pokazao se već s tri godine kada je 'uništio deset meta s jednom sekundom razmaka'.

Njegovom "hrabrošću i sposobnošću ne može da se diči niti jedan živi čovjek na svijetu", navodi se u biografiji.

Osim ratničke, 'izuzetni vođa' posjeduje i umjetničku crtu. Poeziju piše na kineskom, a govori sedam jezika.

Izdavanje knjige poklapa se s novim titulama koje je dobio od CK Radničke partije Sjeverne Koreje među kojim je i ona 'Vrhovnog predstavnika naroda' što je uznemirilo južne susjede jer implicira i da je njihov gospodar što bi moglo značiti da Kim, sada kada je nagovorio Trampa da mu skine sankcije namjerava ponovo da ujedini dvije Koreje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije