Zanimljivosti

Organizuju vatromet u čast Loto dobitnika, a još nemaju pojma ko je on

Organizuju vatromet u čast Loto dobitnika, a još nemaju pojma ko je on
Foto: Ilustracija | Organizuju vatromet u čast Loto dobitnika, a još nemaju pojma ko je on

Finska nacionalna lutrija Veikkaus saopštila je da još uvijek čeka misterioznog dobitnika koji je u izvlačenju 9. februara osvojio Eurojackpot u iznosu 90 miliona evra što je, ujedno, i najveći osvojeni dobitak u istoriji te zemlje.

Kako je saopštila Hrvatska lutrija, dobitni listić uplaćen je u supermarketu Prisma u gradu Loima, u sjeverozapadnoj Finskoj, koji broji tek nešto više od 16 hiljada stanovnika. Na listiću je odabrana mogućnost 'grupnog igranja' u kojoj više igrača može zajednički uplatiti listić, dijeleći troškove i eventualni dobitak, što znači kako je moguće da nije riječ samo o jednom dobitniku već više njih. 

Kako sretni dobitnik ili dobitnici nisu članovi programa vjernosti finske nacionalne lutrije i prilikom uplate nije korištena 'kartica vjernosti', identitet igrača još nije poznat.

"Da su igrači članovi našeg programa vjernosti, glavni dobitak bio bi direktno uplaćen na njihov tekući račun", poručili su iz finske lutrije. 

Sretni dobitnik ili dobitnici imaju godinu dana za podizanje dobitka, a to mogu učiniti jedino uz priloženu dobitnu potvrdu na blagajni kancelarije finske lutrije u Helsinkiju.

Inače, ovo je 14. po redu glavni dobitak osvojen u igri Eurojackpot u Finskoj, a kako bi proslavili najveći dobitak u istoriji svoje zemlje, sljedećeg vikenda lutrija Veikkaus organizovaće vatromet i proslavu upravo u gradu misterioznih milionera.

"Nadamo se da će vatromet probuditi dobitnike i da će se oni javiti, kako bismo svi zajedno popili tradicionalnu kafu koju pijemo sa svim našim dobitnicima. Poznato je da su Finci među najvećim kafopijama na svijetu", poručili su iz finske lutrije.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije