Zanimljivosti

Pratite nas na Google news

Osuđen jer su njegove mačke pojele komšijine zlatne ribice

Osuđen jer su njegove mačke pojele komšijine zlatne ribice
Foto: Ilustracija | Osuđen jer su njegove mačke pojele komšijine zlatne ribice
N.N.

Sud u Vroclavu na jugu Poljske osudio je jednog Poljaka za šikaniranje komšije, jer su njegove dvije mačke lovile zlatne ribice u komšijinom baštenskom jezercetu, a i tu baštu su rado koristile kao kupatilo, da ne uprljaju svoje.

Sudski spor prerastao je u svađu prije godinu dana kada vlasnik maca-krivolovaca nije htio da obeća da će pripaziti na njih i tražio je dokaze da su to sve radile baš njegove dvije, pored tolikih mačaka, i vlasničkih i uličnih, u Vroclavu.

 Komšija je tada počeo da zove policiju zbog mačjih upada.

Pošto ni policijske patrole nisu uspjele da ubijede Patrika Halačkjeviča da je on odgovoran za zlodjela svojih maca, gradska policija je po službenoj dužnosti predala stvar sudu.

„Kriv je. Morao je da drži mačke na takav način da ne pobjegnu s njegove parcele. A u periodu na koji se odnosi optužnica, bježale su više puta i prelazile na parcelu komšija, samo zato što vlasnik nije preduzeo nikakve mjere da ih spriječi“, obrazložila je presudu sudija Aurelija Krajči-Kozlovska.

Budući da u pitanju nije društveno opasan prestup, Halačkjevič je kažnjen samo ukorom, a mora i da plati sudske troškove.

Vlasnik maca nije uspio sa svojim linijom odbrane da to možda i nisu bile njegove mačke, a poljskoj televiziji TVN24 je nezadovoljan presudom danas kazao da će se žaliti jer sada svi vlasnici mačaka koje nisu zatvorene po kućama moraju da strijepe da će se naći pred sudom.

„Gradska policija imaće pune ruke posla. Ništa neće pomoći. Samo ograde. Svako će morati da izgradi bedeme, plotove visoke po nekoliko metara“, kazao je osuđeni vlasnik maca.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije