Zanimljivosti

Oženio staricu da ne ide u vojsku

Oženio staricu da ne ide u vojsku
Foto: N.N. | Oženio staricu da ne ide u vojsku

Oleksandar, stanovnik ukrajinskog grada Vinice, oženio je 80-godišnju staricu kako bi izbjegao služenje vojske u Oružanim snagama Ukrajine, javile su ukrajinske "Vesti".

Oleksandar je dobio poziv za vojsku i nakon nedjelju dana u vojnu kasarnu je donio vjenčani list u kojem se vidi da je oženjen sa invalidom prve grupe. Prema ukrajinskom zakonu, taj status oslobađa građanina od služenja vojske.

Prema podacima izdanja, autor "ideje" je otac 22-godišnjeg mladića. On lično je doveo regruta u vojni odsjek i saopštio je vojnim službenicima da njegov sin ne može da služi vojni rok, nakon čega je pokazao dokument o braku.

"Otac je doveo regruta u vojni odsjek i sam je, umjesto sina, rekao: ’On neće ići u vojsku jer je oženjen, ima suprugu — invalida prve grupe‘. To je sve manje ili više iznenadilo", rekao je vojni komesar Oleksandar Daniluk.

Supruga regruta je, u stvari, njegova baba. Vojska namjerava da dokaže da se radi o fiktivnom braku, a ako vojni službenici uspiju u tome, mladiću prijeti krivična odgovornost.

(Sputnjik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije