Zanimljivosti

Pratite nas na Google news

Pacijentkinja vrištala u sali, dali joj pogrešnu anesteziju

Pacijentkinja vrištala u sali, dali joj pogrešnu anesteziju
Foto: N.N. | Pacijentkinja vrištala u sali, dali joj pogrešnu anesteziju
N.N.

Bolnica u Somersetu u Engleskoj priznala je da je došlo do propusta u radu nakon što ih je jedna pacijentkinja tužila da su joj dali pogrešnu anesteziju pred operaciju, te je ostala budna tokom čitave procedure.

Žena, koja je željela da ostane anonimna, rekla je da su joj umjesto totalne dali epiduralnu anesteziju, zbog čega je bila budna i osjetila svaki rez. Ona tvrdi da je počela da vrišti čim su joj zasjekli stomak, ali da je ljekari nisu čuli zbog maske za kiseonik i zavjese koja joj je bila postavljena kod glave.

Bizaran incident dogodio se 2018. godine, a žena je tužila bolnicu za pretrpljeni strah i stres. Advokat tužilje rekao je da njegova klijentkinja od tada ima košmare gotovo svakodnevno.

On je rekao i da je sam hirurg bio iznenađen kad mu je rečeno da će pacijenktinji sa epiduralnom anestezijom raditi laparoskopsku intervenciju.

Iz bolnice su saopštili da im je žao zbog svega što se dogodilo.

"Izgleda da je došlo do problema u komunikaciji među osobljem, zbog čega je korišćena pogrešna anestezija", saopštili su iz bolnice.

Pacijentkinja kaže da će imati doživotne traume zbog svega što se dogodilo.

"Prvi rez su napravili kod pupka, i sve sam osjetila. Odmah sam počela da vrištim, ali me nisu čuli. Stalno imam košmare u kojima ležim na stolu i vrištim od bolova dok je gomila ljudi oko mene i niko ne reaguje", rekla je žena.

Ljekari su primijetili da nešto nije uredu sa pacijentom tek kada su aparati pokazali povišen krvni pritisak i tahikardije.

Ljekar koji je izveo hirurški zahvat je rekao da je i sam bio iznenađen što je u papirima navedeno da se laparaskopska procedura radi sa epiduralom, jer je to zaista rijetka praksa. Međutim, umjesto da donese odluku i naloži uvođenje u totalnu anesteziju, on je započeo proceduru.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije