Zanimljivosti

Par tuži kliniku, dobili dijete druge rase

Par tuži kliniku, dobili dijete druge rase
Foto: Pixabay | Par tuži kliniku, dobili dijete druge rase

Par iz Nju Džersija platio je 500.000 dolara Institutu za reproduktivnu medicinu i nauku u Sent Barnabasu kako bi dobili dijete. Ali, nakon što je majka u julu 2013. godine rodila kćerku, par bijelaca se zbunio nakon što je njihova kćerka razvila azijatska obilježja.

Uradili su DNK test i saznali da djevojčica nije u biološkom srodstvu sa ocem.

Par se tada razveo, a kao razlog prekida navodi se traumatično otkriće.

Vjeruju da je klinika za plodnost pomiješala spermu drugog donora sa njenim uzorcima zbog čega su ih i tužili. Par želi da sazna identitet biološkog oca njihovog djeteta, a osim toga i da saznaju da li je očeva sperma korišćena u drugim slučajevima i da li je on možda biološki otac nekome, a da ni ne zna.

"Volio bih da budem uključen u njihove živote. Mislim da, kao dijete, želite da znate ko ste i odakle ste došli. I, vjerujem da sam vrlo dobar čovjek. Volio bih da znaju ko sam ja, kao osoba, da saznaju o meni onoliko koliko sam ja naučio o svojim roditeljima",  rekao je otac.

Sudija iz okruga Esaks naredio je klinici krajem avgusta da preda spisak donora sperme. Klinika se na suđenju branila na osnovu privatnosti pacijenata, ali je sudija rekao da moraju da objave imena i adrese svih davaoca, već samo čovjeka čiju su spermu koristili za oplodnju.

Djevojčica je inače nasledila genetiski poremećaj u krvi povezan sa jugoistočnom Azijom, a koji ne nosi nijedan od roditelja, stoji u tužbi.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije